Muhasebecilik nasıl bir meslektir?

Bayat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
BIOSYOKEDİCİ
Muhasebeci olmak istiyorum nasıl bir meslektir zor mudur stresli midir bilmiyorum. Bu işi icra eden veya işin erbabı olan kişiler sorumu cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhasebeci olmak istiyorum nasıl bir meslektir zor mudur stresli midir bilmiyorum. Bu işi icra eden veya işin erbabı olan kişiler sorumu cevaplarsa sevinirim.

Serbest çalışacaksın iyi para kazanırsın ama bir yerde çalışacaksan hayatın hep birilerine zorla gülümsemekle geçer olay bu kısa ve net ve pek ev araba sahibi olamazsın ama illa diyorsan olmak istiyorum serbest çalış.

Her işin bir zorluğu ve stresi vardır dostum. Ama bence muhasebeci maaşı o kadar iyi değil tabi senin bileceğin şey iyi bir firmaya girersen yüksek maaş alırsın ama zor biraz maalesef. Güzel meslek nerdeyse ailem full muhasebeci. Serbest muasebeci olursan iyi kazanırsın.

Şahsen muhasebeci değilim ama ebeveynlerimin ikisi de muhasebeci. Mali müşavirlik hakkında pek bir bilgim olmasa da bir şirket altında çalışmak şirkete göre aşırı zorlayıcı olabilir. Babamın eve gelmediği günleri bilirim; gecelere kadar çalışır, geceyi orda geçirip sabah tekrar mesaiye başlardı. Annem ise daha ufak bir şirkette çalıştığı için nispeten hafif bir tempoda çalışır.

Biraz uğraştırıcı bir şey. Muhasebeci olmak kolay değil. Uzun zaman asistan olarak çalışırsın. Çünkü muhasebe gerçekten titizlik isteyen bir iş.

Hocam uğraştırıcı ve olmak kolay değil işini geçmeniz lazım. Çalışırsan işini doğru öğrenirsen çok basittir. Serbest muhasebeci olarak direk adım atman zor. İlk bir yerlere gir çalış sonra zaten kendi yerinde kendi müşterilerine hizmet verip daha çok kazanıcaksın.

Milyonlar da kazanabilirsin asgari ücret de kazanabilirsin. Bir muhasebe ofisi tanıyorum İtalyan spor otomobiller ile geziyorlar, başkasını tanıyorum aylık 3 asgari ücretle zor geçiniyor.

Benim babamda muhasebeci ben kendimden bilirim ki hiçbir tatilde tatil yapmadı. Örneğin 1 haftalığına izin alıyorsa bunun en az 3-4 günü bilgisayar başında ve telefon konuşmasında geçiyor

İşletmenin mali, iktisadi, finansal, kayıt ve raporlama işlerini yapıyorsun. Defter tutuyorsun o defteri yıl sonunda kapatıyorsun. Çeşitli tablolar ve veriler hazırlıyorsun bilanço gibi. Bence en yorucu ve sıkıcı olan şey bu işleri yaparken hassas ve dikkatli olmak olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…