Muhasebecilik nasıl bir meslektir?

Muhasebe bölümünü meslek lisesinde okuyan biri olarak okunulmaz diyorum. Sürekli birilerini denetlemekten çok hata ayıklamak can sıkıcı oluyor. (İADE, Alış Satış kontrolü gibi) O yüzden Üniversitede bilgisayar bölümü okudum. Bir de staj döneminde senin üstün eğer cahilse ve yaptığı hataları astın olarak sana kitliyorsa geçmiş olsun. Geceni gündüzüne katsan da ömrün hızlı tükenebilir. O seviyeye dayanırım derseniz başka ama. Eğer ki üst düzey yeminli müşavir olayım dersen de belli bir süre stajyer olarak başka muhasebecinin yanında eğitim alır gibi çalışman lazım.

Muhasebeci olmak istiyorum nasıl bir meslektir zor mudur stresli midir bilmiyorum. Bu işi icra eden veya işin erbabı olan kişiler sorumu cevaplarsa sevinirim.
Kendini geliştirirsen güzel, geliştirmezsen modern köleden başka bir şey olamazsın. Büyük işler yaparsan tehlikesi vardır. En ufak sayı hatan çalıştığın şirketi zarara sokar.

Bu iş titizlik, disiplin, sabır, dikkat ve çalışkanlık gerektiriyor. Bir süre ofiste asistan olarak çalıştım. Hem muhasebeyi öğrenmek hem de kendimi geliştirmek için denedim fakat beklediğimden çok daha zordu. Oturduğun yerden para kazanmak mümkün ama işin sıkıcı olduğunu fark ettim. Sürekli ekrana bakmak gerekiyor ve dikkatini kaybetmemek önemli. Tek bir hata sorun yaratabilir. Bu alanda sürekli yeni bilgiler öğrenmek ve kendini geliştirmek şart. Sanki her yıl bir sınava hazırlanıyormuşsun gibi bilmediğin pek çok şeyle karşılaşıyorsun ve eksiklerin hemen ortaya çıkıyor. Dört yıllık üniversite mezunları bile iş başında hemen adapte olamıyor. Ayrıca kazançlar da oldukça değişken. Bazı dört yıllık mezunlar asgari ücretin altında çalışırken lise mezunu biri daha fazla kazanabiliyor. Hayatın biraz yavaş akacağını ve günlerinin çoğunu dört duvar arasında geçireceğini unutmamak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…