Muhtara giden ve süresi geçen tebligata itiraz edilebilir mi?

paranormaladam

Picopat
Ben evde olmayınca tebligat muhtara gitmiş ve muhtar iade etmiş. Sonra tekrar gelmiş fakat kapıma hiçbir ihtarname yapıştırılmadan, direkt muhtarlığa verilmiş. Aradan 9 gün geçmiş, şimdi UYAP kontrolü yaparken aracıma haciz konduğunu gördüm. İnternette muhtara giden tebligata itiraz süresi 15 gün sayılır yazıyor ama avukatım 7 gün diyor. Deneyimi olan var mı? Nasıl bir yol izleyebilirim?

Avukat yarın git öde, sonra dava açıp geri alırız diyor. Aracın bağlanmaması için mecburen ödeyeceğim. Karşı taraf öylesine 2 bin TL borcum olduğunu iddia ederek dava açmış, dosya masrafıyla 4 bine katlanmış. Borç açıklaması bile yok. Avukat diyor ki, isteyen gidip örneğin; "Murat'ın bana 50 bin TL borcu var" diye belgesiz, gerekçesiz icra davası açabiliyormuş. Tebligatı kaçırırsanız ve 7 gün geçerse her şeyinize haciz koyup o parayı alıyorlar. Anca ödedikten sonra dava açılabiliyormuş. Böyle aptal, rezil bir sistem mi olur? Dikkatli olun, düşmanınız falan varsa haftada bir UYAP kontrolü yapın.

Yakın zamanda icra işlemleriyle ben de uğraştım. Ama öyle sizin dediğiniz şekilde gelişmedi. Konunun takibi için heyet atanıyor. Öyle kafasına göre şu kişinin bana 50.000 ₺ borcu var deyip icralık edebilme gibi bir rahatlık olamaz.

Ayrıca tebligata cevap verme süresi de iki haftadır. Daha dün cevap dilekçesi yazdım ben de.

Yakın zamanda icra işlemleriyle ben de uğraştım. Ama öyle sizin dediğiniz şekilde gelişmedi. Konunun takibi için heyet atanıyor. Öyle kafasına göre şu kişinin bana 50.000 ₺ borcu var deyip icralık edebilme gibi bir rahatlık olamaz.

Ayrıca tebligata cevap verme süresi de iki haftadır. Daha dün cevap dilekçesi yazdım ben de.

7 günmüş hocam. 7 gün geçtikten 2 gün sonra anında takibin kesinleşmesini kabul edip, haciz için talep evrakı göndermişler. Avukatın dediğine göre haciz konmuş.

Heyet vb. bir şey yok. Kafalarına göre yapmışlar. Emin olmak için şimdi ödeme icra emri belgesini açtım baktım.

4- Senet ve tarihi ve senet yoksa borcun sebebi: Asıl alacak 2.000,00 TL yazıyor.

Avukatla konuyu açmadan önce görüştüm. O da tek tek kontrol etti ve gerekçesiz borç olduğunu söyledi. Bunu böylece kabul edip işleme koymuşlar.

Bu konuyu irdelemeniz şart bence. İlk kez karşılaşıyorum yani yangından mal kaçırır gibi iş yapılmış.

Karşıdaki vatandaş üst kademe devlet memuru ve avukatıyla akraba. Araya birilerini sokarak yaptıklarını düşünüyorum. UYAP'da son 20 belgeye baktığımda aralarında en fazla 2 gün var. Sürekli işlem yapıp her şeyimi sorgulamışlar, hepsi görünüyor.

Yarın ödedikten sonra avukata dava açtıracağım. Şimdi CİMER'e yazmayı düşünüyorum. Postacısına kadar şikayet edeceğim. Tebliğ edilme konusunda da büyük usülsüzlük var. Şans eseri başka davalara bakarken öğrendim.

Kapıya yazı bırakılıyor, muhtarlıktan alınız, diye. Kimliğim ile birlikte o tebligatı aldım. Hatta o gün aldım tebligatı.

Dediğim gibi yazı bırakılmadı hocam. Direkt muhtarlığa teslim edilmiş. Daha bugün öğrendim. O yüzden itiraz hakkı doğar mı diye merak ettim. Tebliğ mazbatasına UYAP üzerinden baktım, fotoğrafını çekip koymuşlar. Oraya kaşe basmış, muhatabın kapısına yapıştırılmıştır yazıyor ama ortada kağıt falan yok.

Dediğim gibi yazı bırakılmadı hocam. Direkt muhtarlığa teslim edilmiş. Daha bugün öğrendim. O yüzden itiraz hakkı doğar mı diye merak ettim. Tebliğ mazbatasına UYAP üzerinden baktım, fotoğrafını çekip koymuşlar. Oraya kaşe basmış, muhatabın kapısına yapıştırılmıştır yazıyor ama ortada kağıt falan yok.
Birileri o kağıdı almış olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı