Multron File Guardian 1.2 | Dosya sifreleyici

Dexter_Morgan31

Decapat
Makaleler
8
Daha fazla  
1728236410017.png

Multron File Guardian, Dosya sifreleyici programdir, amaci dosyalari guvenli sekilde saklamak/iletmektir. Icerisinde AES/Serpent/RSA Algoritmalarini barindiran uygulama tek tikla sifrelemeye olanak tanir.

Arkadasiniza dosya iletecekseniz hibrit algoritma kullanmanizi oneririm, Program icerisinden kendi RSA Anahtarlarinizi olusturabiliyorsunuz.

2 Simetrik ve 2 Hibrit algoritma'ya sahiptir.

• AES256
  • Serpent256
  • AES256-RSA2048 Hybrid Algorithm
  • Serpent256-RSA2048 Hybrid Algorithm
Hibrit bir algoritma simetrik bir algoritmanin asimetrik algoritma gibi davranmasini saglar, Isin ozu sudur: RSA Ile birlestirilen simetrik algoritmanin anahtari RSA Public key ile sifrelenir, dosyaya yazilir, Simetrik anahtar rastgele olusturulur, Basit ama etkili bir yontem.

"Hangi algoritmayi kullanmaliyim?" Sorusuna cevap ise bunun kesin bir cevabi yok, AES Algoritmasini kullanabilirsiniz cunku guvenli kabul edilmis, bir cok saldiriya karsi dayanikli. Diger yandan Serpent, AES Algoritmasindan daha guvenli olarak puanlanmis 2001 Sifreleme standardi yarismasinda ama AES (AES, Standardin adi, Algoritmanin adi Rijndael) yeterince guvenli ve Serpent'tan daha hizli oldugu icin standart olarak secilmis, Bugun AES'e yapilan saldirilarin hepsinden Serpent'inde sag cikacagini dusunuyorum, Paranoyak biriyseniz Serpent kullanabillirsiniz. Sahsen Serpent kullaniyorum. Kisaca ikisi de guvenilir. Dosya iletmek icin hibrit algoritmalar daha iyi secenek olacaktir.

Onerilerinizi bekliyorum.

Program acik kaynaktir istediginiz sekilde bakabilirsiniz.

GitHub - drwellss/MultronFguardian: Multron File Guardian - A File Encrypter/Decrypter With Many Encryption Algorithm

Release kismindan derlenmis sekilde indirebilirsiniz, Ayarlar kismina bakmayi unutmayin kullanacaksaniz. Guzel secenekler var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı