MURAT GAMSIZ-MG1 vs EMIN CITAK-E3 vs VULCAN-4060Ti

Murat gamsız daha mantıklı 4060 olsa dahi 7500F var 5000 serisi çıkınca ekran kartını satar 5060Tİ çeker kullanmaya devam edersiniz.

Net 7500F, 4060 bence.
ti olması aklımı çeliyor, internetten izlediğim videolarda normal ve ti arasında epey bir fps farkı var. Ancak şöyle bi durum da var işlemci kaynaklı performans farkı da Murat Gamsız lehine.

ti olması aklımı çeliyor, internetten izlediğim videolarda normal ve ti arasında epey bir fps farkı var. Ancak şöyle bi durum da var işlemci kaynaklı performans farkı da Murat Gamsız lehine.
Ti olan sistemler DDR4 olması lazım hatırladığım kadarıyla. Düz 4060 olan hem DDR5 olması hemde işlemci sebebiyle tercih edilebilir bence hocam. Ama 25-27k bandında hem ti hem DDR5 hemde 7500f olan sistemler mevcut. Eğer kesinlikle ti isterseniz onlarada bakabilirsiniz bütçenizi aşmıyorsa eğer.

Artık ölü soket almanın bir anlamı yok, 3-5 fps fazla alacağım diye AM4 soket alınmaz ki zaten dediğin gibi işlemci farkı ile(7500f %40 daha güçlü) aradaki farkı epeyce kapatır zaten.

Merhaba. The Last of Us Part 1 özelinde, 1080p Ultra ayarda;
4060 + Ryzen 5 7500F AVG FPS =58 (DDR5)
4060 Ti + Ryzen 5 5600 AVG FPS =72 (DDR4)
Şeklinde bir video izledim. Murat Gamsız DDR5 sistemi oyunları 1080p Ultra ayarda takılmadan oynatabiliyorsa ben de bu sisteme yöneleceğim gibi duruyor.

Son düzenleme:
Merhaba. The Last of Us Part 1 özelinde, 1080p Ultra ayarda;
4060 + Ryzen 5 7500F AVG FPS =58 (DDR5)
4060 Ti + Ryzen 5 5600 AVG FPS =72 (DDR4)
Şeklinde bir video izledim. Murat Gamsız DDR5 sistemi oyunları 1080p Ultra ayarda takılmadan oynatabiliyorsa ben de bu sisteme yöneleceğim gibi duruyor.
Bu durumda günümüz için ti olan sistem ama gelecekte ekran kartının upgrade edildiği durumda 7500F olan sistem daha iyi gibi. Hala kararsızım.

Ben 5600 kullanıyorum çünkü, anakartım ve RAM'lerim de iyi mecburiyetim yok anlayacağın.

Ama bugün elimde PC olmasa tabii ki DDR5 ile toplardım. Ekran kartını ileride yükseltmek, soketi komple yükseltmekten daha kolay.

@kino, bir soruma cevaben yukarıdaki mesajı yazmıştı.

Bu hafta, DDR5 + 4060 Ti'li bir sistemi indirimli fiyattan yakalarsam onu alabilirim. Yok, indirimde sistem bulamazsam, DDR5 + 4060'lı sistemi alacağım gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı