İntel Antisi
Picopat
Hocam kullanmıyorum fakat bana ulaşmak istediğinizde etiket atarsanız yardımcı olurum.
Sizle yakın olmak güzel olurduHocam kullanmıyorum fakat bana ulaşmak istediğinizde etiket atarsanız yardımcı olurum.
Siz öyle diyorsanız tamamdır hocam bir şeye ihtiyacım olursa sizi etiketlerim.Hocam gerçekten sosyal medya için hiç vaktim yok, buraya bile uzun zaman sonra girebiliyorum. Yine de buradan etiket atarsanız bana ulaşabilirsiniz, vaktim oldukça yardımcı olurum.
Hocam sanki biraz karışık anlatmışsınız.direk sektörün içinden bilgiler vereyim. öncelikle hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verin.
web app, android, ai, ios, desktop, api vsvs.
daha sonra bir dal seçin. front-end mi yoksa back-end üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsunuz? eğer hobi amaçlı yazılım yapmıyorsanız, başlangıçta daha rahat iş imkanları bulmanız için bir karar verip seçtiğiniz branşa daha fazla yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
işin öğrenme kısmına gelirsek, nasıl ki her geçen sene telefonlarımız, işletim sistemlerimiz, laptoplarımız update alıyorsa kullandığımız development kitler ve frameworklerde güncelleniyor.
en verimli şekilde eğitimlerinize devam etmeniz için,
2022 fullstack developer roadmap şeklinde search yapıp biraz araştırarak öğrenmeniz gereken herşeye ulaşabilirsiniz.
Neyse ben 1 bölüm daha devam edeyim şu udemy kursuna birazcık geç cevap verebilirim.direk sektörün içinden bilgiler vereyim. öncelikle hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verin.
web app, android, ai, ios, desktop, api vsvs.
daha sonra bir dal seçin. front-end mi yoksa back-end üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsunuz? eğer hobi amaçlı yazılım yapmıyorsanız, başlangıçta daha rahat iş imkanları bulmanız için bir karar verip seçtiğiniz branşa daha fazla yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
işin öğrenme kısmına gelirsek, nasıl ki her geçen sene telefonlarımız, işletim sistemlerimiz, laptoplarımız update alıyorsa kullandığımız development kitler ve frameworklerde güncelleniyor.
en verimli şekilde eğitimlerinize devam etmeniz için,
2022 fullstack developer roadmap şeklinde search yapıp biraz araştırarak öğrenmeniz gereken herşeye ulaşabilirsiniz.
Direk sektörün içinden bilgiler vereyim. Öncelikle hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verin.
Web App, Android, AI, iOS, desktop, API vsvs.
Daha sonra bir dal seçin. Front-End mi yoksa Back-End üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsunuz? Eğer hobi amaçlı yazılım yapmıyorsanız, başlangıçta daha rahat iş imkanları bulmanız için bir karar verip seçtiğiniz branşa daha fazla yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
İşin öğrenme kısmına gelirsek, nasıl ki her geçen sene telefonlarımız, işletim sistemlerimiz, laptoplarımız Update alıyorsa kullandığımız development kitler ve Framework'lerde güncelleniyor.
En verimli şekilde eğitimlerinize devam etmeniz için,
2022 fullstack developer roadmap şeklinde Search yapıp biraz araştırarak öğrenmeniz gereken her şeye ulaşabilirsiniz.
Hocam sanki biraz karışık anlatmışsınız.
Neyse ben 1 bölüm daha devam edeyim şu Udemy kursuna birazcık geç cevap verebilirim.
Bazı tavsiyeler yanlış bazıları doğru. Ancak karışık ve zor tavsiyeler yeni başlayan birileri için.
Dostum her şeyden önce algoritma nedir onu öğrenmelisin. Tüm yazılım dillerinin tek ortak noktası hepsinin algoritma mantığına dayanmasıdır.
Önce algoritma nedir onu iyice anla, oku ve öğren. Ardından başlangıç için flowchart gibi algoritma uygulamalarıyla alıştırma yap, toplam 3 4 gününü almaz algoritma öğrenme serüvenin.
Daha sonra GitHub, stackoverflow gibi platformları araştır, ne oldukları öğren ama GitHub'ın ne olduğunu ve ne işe yaradığını özellikle öğrenmeni tavsiye ederim.
Daha sonra otur ve Google'a " xxxxx yazılım diliyle neler yapılabilir?" diye yaz. Dillerin birçok farklı çalışma alanları oluyor, en sevdiğini seç, araştır, iş imkanlarını tara ve "tamamdır, bu dili öğreneceğim." de.
C# başlangıç için gayet uygun bir dil, "sakın bu dille başlama" diye bir şey yoktur, istersen HTML (yazılım dili olmasa) ile de başlayabilirsin, bu sana kalmış. Sektörün içinden birinin tavsiyesini istersen ben başlangıç olarak Python öneririm.
Önemli olan husus algoritma mantığını anlayarak başlaman ve en önemlisi hangi dili öğreneceğini seçtikten sonra aynı anda İngilizce de öğrenmelisin.
Ve şunu da ekleyeyim son olarak, Udemy'den aldığın veya alacağın herhangi bir yazılım dersi sana sadece temel ve başlangıcı öğretecek, sonrası sana kalmış olacak. Örnek vermem gerekirse temel bir Python kursu satın aldığında kurs bittiğinde Python'a değil, Python dilinin herhangi bir koluna geçtiğinde onu kullanmaya hazır olacaksın, hepsini öğrenmiş olmayacaksın. Kısaca söylemem gerekirse, bol bol kod yazacaksın.
Hocam GitHub'ı az çok biliyorum ancak algoritmayı okuyabileceğim bir kaynak yollar mısınız?
Bir de ben şimdilik planımı belirledim. Ben tabii ki de çok araştırdım bu programlama dili ile ne yapabilirim şunla neler yapabilirim diye 1 ayımı erittim. Şimdilik c/c++/c# kafama yattı. Nedenleri C# ile bir sürü Windows programı geliştirebilirim. C, programa dillerinin başlangıcı gibi bir şey zaten. C++'da çok amaçlı bir programlama dili. Ancak bu üçlüyü tamamladıktan sonra HTML'yi öğrenebilirim. Ancak HTML'yi kesinlikle öğreneceğim bu konuda netim. Sonrasında bir HTML5 olabilir, JavaScript olabilir, CSS olabilir. Belki Java öğrenirim. Tabii ki bunların bir anda olmayacağını ben de biliyorum 3 yıl belki de 4 yılımı alacak. Sizce hangi sıralamada gitmeliyim hocam. Ancak nedense bende Python öğrenme hırsı yok
Az çok biliyorum diye bir şey yok, kafandan komple sil o kelimeyi, GitHub gibi yerler bir yazılımcının müzesidir, orada hem çevre edinirsin hem de gelişme aşamalarını insanlara sunar, hataların hakkında bilgi alır belki de yazdığın kodun daha öz bir halini nasıl yazacağın hakkında bilgi alırsın.
Sana orada yazdıklarımı teker teker uygula dostum, sadece Python önerim yerine kendi istediğini koy o kadar, yeter ki o uzun yazıdakileri uygula. Zaten c/c++/c# dillerini öğrenmen ve hiç yazılım temelinin olmaması senin 2 belki de 3 senenden fazlasını alacak.
Acele etmene gerek yok, sağlam temeller üzerine kuracağın bir bina uzun yıllar, belki de hiç yıkılmayacaktır. Önce algoritma mantığını geliştir, bunu flowchart uygulamasıyla pekiştir, sonra ne öğrenmek istiyorsan başla.
Yalnız yazılımın garip bir noktası var, hedefinden kesinlikle şaşacaksın, çünkü merak duygun varsa belki de ilk dilinin ortasında "şuna da bir bakayım" deyip farklı bir dile yönelebilirsin.
Sana ilk ders, algoritma nedir adlı kaynaklarını bulmak zor değil, araştır bakalım.
C ve C# isimden dolayı yakın dillermiş gibi geliyor ama değil. Sınıf ve objeler C'de yok. Syntax'ıda tamamen farklı olmasa da farklı. Eğer illa C merak ediyorsan, C yerine C++ öğrenmeni tavsiye ederim. C ve C++ aynı syntax'ı kullanan hemen hemen aynı alanlarda kullanılan diller. C++ neredeyse tüm C özelliklerine sahipken ek olarak nesne yönelimli programlamaya sahip. C++'ta hemen hemen tüm C başlık dosyalarını kullanabilirsin.Yeterli diyorsunuz yani. Ben kursu bitirdikten sonra direk C'ye başlayacağım o anlamda sıkıntı olur mu? (Not: Zaten bir sürü pratik yapacağım.)
Google kullanmayı öğrenmeden olmaz ki. C Sharp kursunu bitiremedim, birileri bana kaynak versin de okuyayım diye bir şey yok. Aratacaksın, "Algoritma nedir? Algoritma alıştırmaları. Flow chart.". Algoritma öğrenme serüvenin içerisindeki en kısa parça ve fakat en önemlilerinden biri. Hangi dili kullandığından bağımsız programın ne yapacağının tasarımı algoritma.Vallahi hocam zamanım yok lütfen bir link verebilir misiniz? Ben daha C Sharp kursunu bitirmedim