Murat Yücedağ'ın C# eğitimi yeterli midir?

Acaba bana önerebileceğiniz C ve C++ kursları var mı?

Hocam tavrınız biraz alaycı geldi gibi.
Tavrımla ilgili bir sorun yok. Alaycı da değildim, tüm söylediklerimi ciddi söyledim.
Hocam ben 11 yaşında C Sharp öğrenmeye çalışan bir insanım yani daha algoritmanın kelime anlamını doğru düzgün bilmiyorum.
Araştırmadan nasıl öğrenesin? Yazılım öğrenmenin büyük kısmı araştırmak. Çok fazla hatayla, sorunla ve bilmediğin durumla karşılaşacaksın. Her birinde konu mu oluşturacaksın? Stackoverflow, geeksforgeeks gibi siteleri kullanmayı öğrenmelisin. Google'ı kullanmalısın.
Yani dediğinizden C++'ı öğrenirsen C'yide öğrenirsin ve öğrendiğin programlama dillerinin algoritmasını öğren gibi bir şey mi çıkartmalıyım?
Hayır, programlama dillerinin algoritmasını değil. Temel, algoritma nediri öğrenmelisin. Algoritma'nın tanımı; "Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol." Program neyi nasıl yapacak sorusunun da cevabıdır aynı zamanda.

Fibonacci sayılarını yazdıran bir program yap mesela. Bunu yapabilmek için ya fibonacci sayılarının bir kısmını kendin elle yazmalısın yada bir algoritma oluşturup bu algoritma ile istenilen kadar yazdırabilmelisin.

Örneğim için; Program kullanıcıdan kaç adet element yazdırılacağının sayısını ister, daha sonrasında "Fibonacci serisi: " ile başlayıp elementleri yazdıracak istenilen element sayısı kadar tekrar edecek bir döngü başlatırız. Eğer elementin liste numarası (index) 1'se 0 yazdırırız, ve elementin liste numarası 2'se 1 yazdırırız. Ardından bir sonraki elementi bulmak için son 2 elementi toplarız. Toplamanın sonucunu yazdırır ve her seferinde bir sonraki elementi bulmak için son iki elementi toplar ve sonucu yazdırmış oluruz. Böylece Fibonacci serisini elde ederiz.

Bu algoritmanın yazılı anlatımıdır. Yukarıdaki yerine bir akış şemasıyla daha anlaşılır ve daha detaylı bir algoritma oluşturabilirsin. Fakat önce yazılı olarak ne yapacağını bilmelisin ve ona göre algoritma yazmalısın. Yukarıdaki, programlama dili fark etmeksizin tüm dillerde Fibonacci'yi doğru verir. Algoritma bu işe yarıyor işte.

Hocam bende anlamadım neden böyle bir şey yaptım. Hocam şu soruyu cevaplar mısınız? "C++'I ÖĞRENİRSEM C'Yİ YÜZDE KAÇ ÖĞRENMİŞ OLURUM?"
Programlama dillerinde öğrenmenin yüzdesi olmaz. C++ öğrenirsen, C'ye aşina olacağın için, C'de bir şey öğrenmek istersen, öğrenme sürecin daha kısa olacak.

C ile C++ arasındaki olay. HTML, HTML5 olayı yani

C ile C++ arasındaki olay. HTML, HTML5 olayı yani
C ve C++ aynı syntaxı kullanıyor. C++ doğrudan C üzerine inşa edilmiş bir dil. İlk yayınlandığı dönemdeki adıysa C with Classes. Amacı C'ye nesne yönelimli programlama özelliklerini edindirmek. Böylece C++ ortaya çıkmış oluyor.

Küçük dostumuzun 11 yaşında olduğunu söylediğinde ben açıkçası tavsiye vermeyi bıraktım, pek dinleyecek gibi durmuyor.

Daha matematik, algoritma ve İngilizce gibi çok gerekli şeylerin temeli oturmamışken yazılıma başlamamalı ama pek de dinliyor gibi değil. Bence sende anlatma daha fazla yeteri kadar tavsiye verdik sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…