Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da söylediği söz

"Memleketi ben mi batırdım? Yabancıyı Anadolu'ya ben mi soktum? Ben mi düzeni bozdum?
Ben kalanı korumak, dağılanı kurtarmak ve düzeni kurmak için çalışıyorum.
Bana teşekkür etmeleri lazım gelirken, işgalci düşmanlarımızın menfaatine uyarak nankörlük ediyorlar.
Yanlış yoldadırlar; hata ediyorlar." - Mustafa Kemal Atatürk 1919

Kaynak: Ruşen Eşref Ünaydın, Atatürk'ü Özleyiş I, Cumhuriyet, İstanbul, 1998,

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir liderin tekrar gelmeyeceğini biliyoruz ama böyle bir ülkeyi bize emanet ettiği için gönlümden teşekkür ediyorum, iyi ki var.

Bu durum maalesef hala devam ediyor. Atatürk ile alakalı birkaç sokak röportajı izlerseniz bu söylenenlerin hala söylendiğini anlayabilirsiniz. Buna karşı çıkanlara da iftiralar atıp ceza verilmeye çalışıyorlar. Atam zamanında bu durumun düzelmeyeceğini ve ne kadar şey başarsa da dahi birilerinin adını kirletmeye çalışmasını öngörmüş. İşte biz bu yüzden bu adama saygı duyuyoruz.

Bizim için yaptığı her şey için kendisine minnettarım. Ve çocuklarımı büyük bir Atatürk sevgisiyle büyüteceğim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…