Mutlu musun? Mutsuz mu?

Merhaba. Genelde çok mutlu değilim, ama nadiren bazı anlarda da çok mutluyum, aşırı milliyetçi olanlar Tükiye'de TV haberlerini sürekli izleyip mutlu olarak kalamazlar, müslümanlarla ilgili en son haberler çok çok kötüdür örneğin, bu çok aşırı milliyetçiliğe ters olur, ama technopat'da yazı yazmak beni ziyadesiyle de mutlu ediyor, doğrusu budur, ama salt sitenin reklamını yapmak pahasına olsa bunu özellikle belirtiyorum.

Bir de mutluluk kavramı kişiden kişiye ve neyi buna tam olarak referans alarak "mutlu" olabileceğinize göre bu çok fazla da değişir. Örneğin ben sadece yazı yazarak, bazı paylaşımlar, bunları yapanları okuyup bunlara + pop'ları ekleyerek mutlu olanlar açısından sadece bunu belirttim, (yanlış bir genelleme yapılarak, yani genel manaya da çekilmeden) bunu şu anda da yapabildim. Kolay gelsin.

Ne mutlu olarak tanımlayabilirim ne mutsuz olarak. İkisinin arasında kalmış bir hal.

Örneğin askeri teknoloji alanında katma değeri yüksek ve az miktarlarda dışa bağımlı kalınarak ağırlıklı olarak ülke şartları veya imkanları dahilinde imal edilip üretilen (%100 yerli parça olması şart değildir, paqrça bazında aslında % 50'yi geçebilmesi yerli üretim olarak şimdilik kabul edilebilir orandır, elbette zaman içinde bu yüzdedeki oran daha yüksek değerlere de kolayca çıkabilir) askeri savunma cihaz ve teknolojilerinin başka ülkelerden ısmarlanıp ülkemize döviz kazandırılması, bu konudaki tüm askeri ve sivil mühendislerin AR-GE çalışmaları beni çok mutlu eder. Örneğin SİHA'ların (İHA'ların adaptasyonuyla SİHA'ya dönüştürülmesi süreci veya tadilat projesi) ASELSAN''ın görücüye çıkarıp çok yakın veya komşu ülkelerden sipariş aldığı savunma amaçlı bu donanımların satılması ve ülkeye para girişinin bu yolla olabilmesi beni en çok mutlu eden bir başka olaydır.

Yani aslında kendi bireysel (kiişisel) mutluluğumdan ziyade ülke menfaatlerinin iyileştirilmesiyle ortaya somut olarak koyulan, dışarıya satılan ve bu yönden bizi yakından ilgilendiren bazı geliştirmelerle (İleride elektrikli ve hibrit araçların üretilmesi konusu gibi) daha çok mutlu olabilirim. Teknoloji haberlerinde, özellikle de bilgisayar, tabletler, cep telefonları alanında yapılan son olumlu gelişmeler de beni olduça mutlu eder. Ancak son çıkan katlanabilir tablet projesini ben çok fazla da beğenmedim, katlanınca adeta kitap kalınlığında bir kalınlık ortaya çıkıyor, ikiye katlanıldığında buna uyumlu olarak kalınlık da azaltılabilmeliydi, kendi salt görüşüme göre. Kolay gelsin.

Biraz mutsuzum gibi ancak sebebini açıklamaya gerek yok şayet burada bana yapıcı nasihatler verecek kişileri sosyal kullanıcılarının çoğunun boş gördüğünü düşündüğüm bir iş yüzünden yormak istemiyorum. İyi sosyaller!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…