Mutluluğun formülü nedir?

O bu değildi mutluluk hayattaki en değerli şey. Mutlu insanları görünce çok kıskanıyorum. Ne kadar salakça şeyler yapsa bile adam mutluysa yeterli bence. Ne mutlu ediyorsa onu yapın, para da mutluluk getiremeyebiliyor bazıları için.

Mutlu olma meselesinde bireysellik ve bencillik büyük rol oynuyor. Başkalarının mutsuzluğunu kendi mutluluğundan üstün tutmayacaksın. Önce kendini düşüneceksin kendin için yaşayacaksın ve kendi ideallerin, kendi hayatın, kendi kuralların olacak.

Sonraki adım para. Para olmadan mutlu olmayı bırak yaşamanın imkanı olmadığı için paran kadarsın. Benim çok param olduğu zaman da oldu hiç param olmadığı zaman da oldu. Üniversiteye kadar parasızlıktan sosyalleşemedim bile. Aldığım 3 kuruş parayı da alkole yatırıyordum geceleri uyuyabileyim diye. Yaş ilerledikçe idealler de ilerliyor zaten. O yüzden kasmaya gerek yok.

Hiç imkanın yoksa en büyük ilaç arkadaşlar. Arkadaşlarınlayken yüzüne oturan gülümseme yeter.

Şu an mutluyum, param da çoğalmadı durumum yine aynı, hayatı ciddiye almayı bıraktım sadece. Sevdiğim insanlar yanımda, bana yetiyor.

Ben sevdiğim insanları görünce mutlu oluyorum açıkçası. Yani mutluluk konusunu kendi içimde 3'e ayırıyorum;

Aşk mutluluğu, arkadaş mutluluğu ve sek mutululuk.

Aşk mutluluğu;

Hoşlandığım bir kızı görünce gelen mutluluk. Daha da ilerisi eğer karşılık görüyorsam çok daha mutlu olabiliyorum. En son 23 nisanda bıraktım bu duyguyu. Bir daha yaşamama duasıyla.

Arkadaş mutluluğu;

Arkadaşlarımda bilardoya gidersem, antrenmana gidersem, halısahaya gidersem veya en basit okul kantininde simit ayran yaparken o yapılan gırgır şamata muhabbetlerle mutlu oluyorum. Derse sıkılmadan girmeme sebep oluyor. Bunu da 3 yıl önce bıraktım çünkü şuan herhangi bir arkadaşım yok. Yalnızlık sultanlıktır diyip kendimi kandırıyorum

Sek mutluluk;

Olsa da olur olmasa da olur ama olsa güzel olur kafasındayım. Yani şuan instagramda takipleştiğim bir kız var. Kız kendini hikaye atınca hoşuma gidiyor mutlu oluyorum. Herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan, saf duygularımın yaşattığı bir mutluluk. Herhangi bir duygu beslemiyorum ancak mutlu olmak için ona karşı bir sebebim yok. Aynı şey ailem için geçerli. Anneme yemekten sonra eline sağlık dediğmide arkamdan bana "afiyet olsun guzum" der mesela. İlk başta normal cümle gibi gelse de gece çok düşünmeye başladığım zamanlarda sırıtmama sebep oluyor. Sek mutluluk çünkü herhangi bir sebep olmadan mutlu olabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…