MUX Switch hep açık kalsa sorun olur mu?

Hocam ben oyun oynarken açıyorum. Bataryada kapatıyorum. AAA oyunlarda neredeyse %40 performans fark ediyor. İşlemcim 12. nesil MUX kapatınca oyunda 85-90 watt çekiyor. Böyle olunca da sıcaklıklar 85-90 arası dolaşıyor. Ondan dolayı oyunları MUX açıp oynuyorum. MUX kapatıp açmanın hiçbir zararı yoktur. BIOS ömründen yemez.

Hocam MUX açınca sıcaklık değerinde artış olmuyor mu? Diğer sorum da her açıp kapattığımızda reset atmak gerekiyor mu laptopa?

Hayır tam tersi ekran kartı daha çok watt çekiyor. Dahili grafik kartını kullanmadığımız için işlemcinin yükü azalıyor. Ve sıcaklıklar düşüyor.İşlemciyi soğutmak daha zor. Reset atmaktan kastınız nedir? Bilgisayar başlarken BIOS'a girip açıp veya kapatıp tekrar başlatmak mı yoksa bilgisayarın kontrolcüsünden aktif etmek mi? Eğer bilgisayardaki kendi programından açıp kapatıyorsanız bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekli.

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…