MUX Switch sonrası kasma yaşanıyor

YalpTurhan2125

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim DELL G15 5530 laptopum da MUX Switch var Dell Alienware ile ama BIOS tada onu actigimda anlık donmalar meydana geliyor ama FPS düşmüyor FPS 165 164 kalıyor ama ekran donuyor yani bu sorun FPS düşmesinden kaynaklanmıyor Roblox'ta bile oluyor bu sorun RTX 4060 ve 13.nesil i7-13650hx kullanıyorum böyle bir oyunda FPS düşmesi yemem zaten imkansız Roblox'un en hafif oyununa girdiğim zaman bile oluyor ama eğer MUX Switch'i kapatırsam düzeliyor ekran kartında sorun mu var benim 2 tane gpum var biri Intel UHD Graphics diğeri ise RTX 4060 laptop GPU Intel'i aktif ettiğimde bu sorun olmuyor ama FPS düşüyor yüksek FPS için RTX 4060'a geçmem gerekiyor ama anlık donmalar yasaninca konsantre olamıyorum sinirlerimi bozuyor FPS'te düşmüyor sabit 165 bu sorun 7 8 saniyede bir veya daha sık oluyor bilmiyorum ekran kartı driverlarını sildim yükledim birçok ayar denedim düzelmedi Windows 11 Pro kullanıyorum.Donanımsal bir sorun mu var?Ve Bu sorun sadece oyun ve uygulamalarda oluyor büyük ihtimalle tam test etmedim

Son düzenleme:

Kanka merhaba bende Dell g 16 7630 kullanıyorum özellikler aynı sadece benim ekranım biraz daha büyük NVIDIA Control panelden G-Sync özelliğini kapat senin dediğini bende yaşıyordum hatta çözünürlük değişince siyah ekran geliyordu Alt Tab'da siyah ekran geliyordu hala geliyorda çözemiyor servis anakart, ekran değişti monitörün siyah ekran sorununu hala çözemiyorlar.

G-SYNC bug a falan mı sokuyor?

G-SYNC bug a falan mı sokuyor?
Windows kaç kullanıyorsun?

Windows 11 Home G-Sync FPS'ini sabitliyor yırtılmaları azaltıyor normal ekrandada bunu yapıyor o yüzden takılmalar oluyor.

Windows 10 kullanacaktım normalde ama MUX switch olmuyor monitor 20 30 Hz gibi oluyor ve mesela kaydırırken falan çözünürlüğü düşüyor yazıların bu sorun G-SYNC yüzünden oluyorsa geri geçerim Windows 10'a.

Windows 11 Home G-Sync FPS'ini sabitliyor yırtılmaları azaltıyor normal ekrandada bunu yapıyor o yüzden takılmalar oluyor.

Dostum kaç FPS alıyorsun oyunlarda kendi laptopumda bir arıza olduğunu düşünüyorum olması gerektiginden çok daha düşük FPS aldığımı hissediyorum.
Sistem gereksinimlerim yazıyor eğer benimki ile aynı ise yazarsan sevinirim.

Son düzenleme:

Kanka G-SYNC kapatabiliyorsun düzeliyor sorun ben FPS ısınınca düşürüyor laptop 2 kere anakart değişti, siyah ekran sorunum var Alienware Control Center indir varsa oradan yeni güncellemeyle fan hızı falan ayarlayabiliyorsun oradan Custom fanları Full'e performance g tuşunada basabilirsin gsyn içinde NVIDIA Control paneline gir arkada oyun açıkken oradan G-SYNC cıkıyor kapat uygula.

Oradan fanları fulleyip oynayınca 65 70 derecelrde oynuyorum ağır oyunları yüksek FPS yapabilirsin bir de servis anakartı değiştiriken termal macunda da değişti tabii bayağı serin çalışıyor laptop.

Bende F9 g değil pek sorun olmaz ama herhalde gider Custom yapar fanları fullerim ayrıca CPU overclock da mevcut CPU overclock yapmalı mıyım?

Güç planı olarak ne kullanıyorsun?
Ayrıca bios ta Performance ta C state control diye bir ayar var onu kapatırsan işlemcin hızlanır

PC ısınır diye yüksek mi yapsam bilmiyorum güç planını.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…