Alppin

Hectopat
Yer
Batman/Begins
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir farklı coinler üzerinden mining yapıyorum. Şu anki mevcut ekran kartlarım (1080 Ti ve 2080 Ti) ile en iyi verim (Cuckatoo31 ve Cuckarood29 algoritmaları) alabileceğim coinleri kovalıyordum ve MWC ile karşılaştım. Şu an Nicehash'ten daha fazla gelir elde ediyorum ancak sistem Nhash'e göre biraz karmaşık. Her şeyden önce kendine has bir minerı bulunmamakta. Dolayısıyla Gminer 1.96 kullanıyorum. Hashrate'i Nhash'e göre düşük ancak coin piyasasındaki düşüş ve yükselişlerden kaynaklı olarak dolar bazında daha fazla getiri elde ediyorum. Henüz çekim aşamasına gelmedim. Yakın zamanda çekim isteği de oluşturarak yine bu başlık altından çekimin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım. O yüzden çekim işlemi hariç bağlantı nasıl yapılır, mining nasıl yapılır kısaca özetleyeceğim. İhtiyacınız olan dosyalar:

1. Cüzdan : Bu linkten işletim sisteminize uygun olan cüzdanı indiriyorsunuz. Size 24 adet kelime veriyor. İlerleyen zamanlarda cüzdanınızı kaybederseniz bu kelimelerden yola çıkarak cüzdanınızı kurtarıyorsunuz. Dolayısıyla saklamanızı tavsiye ederim. Kendinize mail olarak gönderebilirsiniz, One Drive kullanabilirsiniz ya da kağıt kalem alıp bunu yazar ve muhafaza edebilirsiniz. Kurulum bittikten sonra size cüzdan adresi verecek, aynı Bitcoin cüzdanlarındaki gibi 30-40 harf-rakam kombinasyonu.
2. Miner : Bu linkten Gminer'ı indiriyorsunuz. Ben 1.96 sürümünü kullanıyorum. Diğer sürümler ile birbiri arasındaki ilişki ve farklılıkları siteden görüntüleyerek öğrenebilirsiniz. Gminer ayarlarını az sonra anlatacağım.
Daha sonra icemining sitesine giriyoruz, wallet kısmına tıklıyoruz ve search wallet kısmından da bir cüzdan oluşturuyoruz. Burada oluşturacağımız cüzdan, MWC cüzdandan tamamen farklı ve bağımsız.

wm1.png

Benim bu noktada çok kafam karışmıştı o yüzden yardım aldım ve bu sitede oluşturulan cüzdanın sadece miningten elde edilen geliri aktarma amaçlı kullanıldığını öğrendim. Yine de MWC cüzdanın transfer için kullandığı cüzdan adını burada kullandım.
Gminer ayar: Destek ekibi bana herhangi bir isim koymamın yeterli olacağını söyledi ancak zaten yapmıştım ve bir sorun çıkmayacağını söylediler. Cüzdan oluştuma işlemimiz bittikten sonra tekrar Gminer'ı açıyoruz ve içerisinde yığınla dosyanın arasından "MINE_GRIN31.BAT" dosyasına sağ tıklayıp not defteri olarak açıyoruz. Şimdi bu dosyayı düzenlememiz lazım:

Kod:
miner.exe --algo cuckatoo31 --server mwc-eu.icemining.ca:4001 --user (sitedekullandığınızcüzdanadı) --pass (RastgeleŞifre)
Şireniz önemli arkadaşlar. Çekim yapacağınız zaman sizden o şifre istenecek.Dolayısıyla itina ile bir şifre koymanızı tavsiye ederim.Düzenlemeyi yapıp kaydettikten sonra, "MINE_GRIN31.BAT" terminalini kullanarak mining işlemimizi başlatmış oluyoruz. icemining.ca sitesinden kazım gücünüzü, sistemizin ne kadar süredir kazım işleminde olduğunu ve mevcut kazım gelirinizi görüntüleyebilirsiniz.

cüzdan.png

Burada yaptığınız mining sonucu elde ettiğiniz MWC'leri görüntülersiniz. Dikkat etmeniz gereken hususlar ise ilk olarak çekim işlemini 0, 5 WMC üstüne çıktığınızda yapabiliyorsunuz. Şu an benim hesabımda 0, 6 var ancak çekim yapamıyorum. Sebebi ise 0, 6 MWC'nin 0, 15'i henüz immature. Yani yetişkin değil. 0-24 saat arasında immature olan MWC'ler mature olacak ve çekime hazır olacaklar. Çekim işlemini henüz yapmadım. Yapmam gereken bir sürü şey var ve zor geliyor bu yüzden Online destek talebinde bulundum ve bana yardımcı olacaklar. Çekim işlemini yaptğım zaman basit bir dilde size anlatabilmek için yine bu konunun devamı olarak anlatacağım. Eğer aranızdan çok iyi yabancı dili ve kodlama konusunda iyi olan bir arkadaş bana yardımcı olmak isterse seve seve kabul ederim. Şimdilik görüşmek üzere.

Not: Bu bir rehber DEĞİLDİR. Sadece yaşanmış bir tecrübedir. Detaylı rehbere MWC'nin kendi sitesinden ulaşabilirsiniz. Kodlarla aram pek iyi değil, dolayısıyla dilimin döndüğünce size bildiklerimi anlatmak istedim.

Mevcut kullandığım mining rig:
Anakart: ASUS B250 Mining Expert
GPU: 4 X Gygabite 1080 Ti F. E.
CPU: Intel Skylake Pentium G4400
RAM: 8 GB DDR5 2133 MHz
An itibariyle withdraw işlemini de gerçekleştirdim. Size teker teker anlatacağım.

1. Adım : exe dosyaların indirilmesi
Kullanmamız ve indirmemiz gereken 3 adet dosya var. Bu 3 dosyanında aynı klasörde olması işlerimizi kolaylaştıracak. Dolayısıyla masaüstünde bir klasör oluşturun ve bu klasörün adına da mwc_base koyun. Çünkü withdraw esnasında sürekli cmd komutları ile çalışacağız.Dosya isimleri ve linkleri ise şöyle:

MWC-Wallet — https://github.com/mwcproject/mwc-wallet
MWC-Node — mwcproject/mwc-node
NGrok — ngrok - download

Şu an masaüstümüzde bulunan mwc_base klasörünün içerisinde 3 tane exe dosyası bulunmakta;bunlar mwc.exe mwc-wallet ve ngrok

2.Adım : Node yüklenmesi:
İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra öncede masaüstüne oluşturduğumuz mwc_base klasörüne giriyoruz ve buradaki mwc.exe'ye çift tıklıyoruz ve senkronizasyonun tamamlanmasını bekliyoruz. Sync tamamlandığında Node'nin çalıştığı cmd penceresinde Current Status : Running yazdığını görürsünüz. Bu işlemin tamamlanmasını lütfen bekleyiniz.

3. Adım : CLI wallet başlatma:
Şimdi bir cmd komut penceresi açıyoruz. Buraya şu komutu yazıyor ve enterlıyoruz
Kod:
C:\Users\kullanıcıadı\Desktop\mwc_base
. Şu anki yazdığımız komut bizim yapacağımız tüm çalışmaların masaüstünde bulunan mwc_base klasörü içerisinde bulunan dosyalar ile gerçekleştirmemizi sağlayacak.
İlk mesajda verdiğim cüzdan qtwallet idi,bu cüzdan masaüstü için kullanılabilmektedir.. Burada kullanacağımız cüzdan yine CLI wallet. İkisi de birbirinin aynısı dolayısıyla ilk indirip kullandığınız qtwallet'in şifresi ve size verilen 24 kelimelik şifre kurtarma kelimeleri burada da aynıdır. Eğer ki parolanızı unutmuşsanız veyahut emin olmak istiyorsanız
Kod:
mwc-wallet.exe init -r
kodunu kullanarak şifre yenileme işlemini önümüzde açık olan mevcut cmd dosyasından yapabilirsiniz. Kodu girdikten sonra size söylenilenleri teker teker uyguladıktan sonra şifreniz resetlenecektir. Eğer qtwalleti hiç indirmediyseniz ve bir şifre almadıysanız
Kod:
mwc-wallet.exe init
kodu ile cüzdanınız için yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Daha sonra
Kod:
mwc-wallet.exe listen
kodu ile cüzdanımızı 'Listening' moduna alıyoruz. Bu "kulağım açık,gelecek olan coinleri dinliyorum" manasına gelmektedir. Bu pencereyi de kapatmıyoruz arkadaşlar. Şifrenizi sorarsa giriniz. Şifre yazılırken mevcut pencerede gözükmez ancak yazdığınız şifreyi hafızaya kaydeder. Sonra benim gibi "Ulan yazıyorum niye gözükmüyor bu" demeyin.

4.Adım : Ngrok kullanımı:
Masaüstümüzde mevcut olan mwc_base klasörüne girip ngrok.exe'yi çalıştırıyoruz. Bu program bize geçici (8 saat) olarak port sağlayacatır. Açılan komut sayfasına şu kodu yazıyoruz
Kod:
ngrok.exe http 3415
. Ngrok şu an bize geçici olarak bir port sağladı. Ve bu port sayfasından aşağıdaki görselde verilen adresi kopyalıyoruz.

mwc6.png

5. Adım : Çekim Emri Oluşturma:
Şimdi iceminin.ca sitesine giriyoruz. Mevzut sayfadan wallet kısmına tıklayarak orada bulunan Select Payment Method'tan tek seçenek olan Other listener seçiyoruz. Ve karşımıza gelen sayfada Listener url kısmına ngrokta bulunan adresi yazıyoruz. Mesela şöyle : http://80894c2e.ngrok.io. Parolamızı giriyoruz ve paymentin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu esnada çalışmakta olan cmd pencerelerini kapatmayınız.
6.Adım : Param Geldi Mi?
Icemining sitesinde para gönderme durumunuz PAID olduktan sonra mwc-wallet.exe komut satırından
Kod:
mwc-wallet.exe info
yazıyoruz. Sorarsa şifremizi giriyoruz. Bu esnada Node'nin hala çalışır durumda olduğundan emin olun. MWC'lerin hesabınıza geçmesi işlem onaylandıktan sonra 5-10 dakika kadar sürmektedir.
mwc3.png

Bu şekilde 61 saatte harcanabilir 0.525 mwc elde edebilmişim :).
Şu anki 1 MWC fiyatı 14$

Son düzenleme:
Wmc bitcoin ya da ethereum gibi gonderilmiyor. Tradeogre'ye wmc olarak yükleme yapmak istediğimde benden bir dosya istiyor. Wmc gönderilirken cuzdan adresine gönderilmiyor. Yapmaya çalıştım ancak yapamadim. Tam olarak nasıl paraya cevirecegimi de anlatabilir misin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı