MX 150 LoL'de 12-15 FPS veriyor

OybirinciGrogu

Megapat
Yer
İstanbul, Sultanbeyli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GL63 8RE
Üniversiteye gideceğim için kız kardeşimin laptopunu aldım fakat ekran kartı MX150 gereğinden çok daha düşük performans veriyor. Biliyorum o kadar iyi bir GPU değil ama LoL gibi takoz bir oyunda bile 12-15 arası FPS alıyorum ne yaptıysam sorun düzelmedi format attım, güç seçeneklerinden yüksek performansa aldım, en güncel sürücüleri kurdum, oyunu GeForce Experience'dan başlattım ama sonuç hep aynı.

Not: Laptopun bataryası bozuk sadece adaptör takılıyken çalışıyor onla alakası olabilir mi diye de düşündüm aslında.

Bataryayı söküp denesene bir de ? Grafik ayarlarını da düşüğe çek.
İkinci dediğini denedim, birinci dediğini de şimdilik yapacak ekipmanım yok zira bilgisayarın içini açmam gerekiyor fakat deneyeceğim bir işe yarama ihtimali varsa.

Soğutma problemi olabilir. Tek kanal RAM ya da yetersiz RAM olabilir. Performans isosu kurup denerseniz belki fark edebilir.
Tek kanal bellek kullanıyorum evet ama bilgisayar ilk alındığında bu tarz bir problem yoktu oyun içinde GPU sıcaklığı ise en fazla 60-70 derece olarak gözüküyordu. Birde GPU'nun ne kadarını kullandığına bakayım.

Windows güç yönetimini yüksek performansa alın. Yüksek performans seçeneği görünmüyorsa yeni güç planı oluşturdan yüksek performansı seçip devam edin.

Nvidia denetim masasına gidin. 3D ayarların yönetilmesi kısmına geçin. Eğer dahili grafik yongası varsa tercih edilen grafik işlemci kısmında 2 seçenek görünecek. MX150'yi seçip uygula diyin. Aynı yerden çıkmadan aşağıdaki ayarlarda güç yönetimi modunu bulun. Onu uyarlamalıya alın veya yüksek performansa. Kaydedip çıkın.

İşe yaramazsa söyleyin.

@OybirinciGrogu hocam cihazda Windows 10 yüklü, değil mi?

Windows güç yönetimini yüksek performansa alın. Yüksek performans seçeneği görünmüyorsa yeni güç planı oluşturdan yüksek performansı seçip devam edin.

Nvidia denetim masasına gidin. 3D ayarların yönetilmesi kısmına geçin. Eğer dahili grafik yongası varsa tercih edilen grafik işlemci kısmında 2 seçenek görünecek. MX150'yi seçip uygula diyin. Aynı yerden çıkmadan aşağıdaki ayarlarda güç yönetimi modunu bulun. Onu uyarlamalıya alın veya yüksek performansa. Kaydedip çıkın.

İşe yaramazsa söyleyin.
Denedim bütün dediklerini malesef işe yaramadı. :(

Kartınız gereğinden fazla ısınıyor ise için frekans hızını düşürüyor ve bu da performans sorununa neden olmuş olabilir. Oyun içinden MSI Afterburner ile ölçüm yaparak fotoğraf atabilir misiniz?

İkinci dediğini denedim, birinci dediğini de şimdilik yapacak ekipmanım yok zira bilgisayarın içini açmam gerekiyor fakat deneyeceğim bir işe yarama ihtimali varsa.

Benim 10 yıllık Casper C500 ümde benzer sorun vardı bataryayı sökünce düzeliyordu, sanırım güç pinleri sorunluydu. Kasayı açmak için yıldız tornavida yeterli bu arada. Bundan başka arladaşların dediği gibi sıcaklık sorunu olabilir Afterburner'den SS alıp atabilir misin buraya.

Benim 10 yıllık Casper C500 ümde benzer sorun vardı bataryayı sökünce düzeliyordu, sanırım güç pinleri sorunluydu. Kasayı açmak için yıldız tornavida yeterli bu arada. Bundan başka arladaşların dediği gibi sıcaklık sorunu olabilir Afterburner'den SS alıp atabilir misin buraya.
Kartınız gereğinden fazla ısınıyor ise için frekans hızını düşürüyor ve bu da performans sorununa neden olmuş olabilir. Oyun içinden MSI Afterburner ile ölçüm yaparak fotoğraf atabilir misiniz?
Öncelikle merhaba. Gece format attığım için tekrar oyun yükleme fırsatım olmadı fakat FurMark ile test yaptım şimdi 5 dakikalık testte en fazla GPU ekran görüntüsündeki değere ulaşıyor. Birde sanırım yanlış anlamadıysam ekran kartı asla yüzde yüz şekilde kullanmıyor. Bataryadan olabiilir sanırım yeni bir batarya alıp takmayı deneyeceğim.
1661518873222.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı