MX 310 sistemde (vgk.sys) WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

vhlnx0

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 8265u, MX130, 8GB RAM, 240GB SSD
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/file/m5qt7kea5d7mj79/082524-23250-01.dmp/file
RAM
2x8 GB SAMSUNG M471A1K43CB1-CTD DDR4-2666
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA KBG30ZMV256G NVMe SSD
Ekran kartı
GeForce MX130
Anakart
HP 8533 Anakart (BIOS F.48)
İşlemci
Intel i5 8265u
Merhaba herkese, öncelikle şuna dikkat çekmek isterim: Masaüstünde dolaşırken sistem dondu ve mavi ekran hatası geldi ve herhangi bir şekilde dump dosyası yok. Event Viewer'de baktığımda, "volmgr ID 161" hatası yüzünden dump dosyası oluşturulmadığı söylüyor.

Dump dosyasını oluşturmak için driver verifier çalıştırıp baktım. "vgk.sys" sürücüsünü belirtiyor. Hata olduğu zamanda herhangi bir şekilde Riot Games'de ya da Valorant'ta bir şey yapmıyordum, oyun açık bile değildi. Hata kodu olarak 0x000000c4 ve hataya neden olan sürücüleri de "ntoskrnl.exe" ve "vgk.sys" olarak vermiş.

Dump dosyasının linkini bıraktım. Bu sorun neden olmuş olabilir? Bunu şimdiye kadar aynı şekilde 2. kere yaşıyorum ve her birinde "vgk.sys" sürücüsünü suçlu olarak gösteriyor. Ayrıca en son bu hata olduğunda Memtest86 programını çalıştırıp bakmıştım ve herhangi bir sorun olmadığını görmüştüm.

HP laptop kullanıyorum ve istenilen tüm parçaların özelliklerini detaylı bir şekilde belirttim. Umarım sorunum çözüme ulaşır.

Vanguard yazılımını kaldırıp alttaki dosyayı silin ve PC'yi yeniden başlatın.

C:/Windows/392667600.dat

Eki Görüntüle 2333344

Kaldırıp bu dosyayı da da sildim, şimdi ne yapmam gerekiyor? LoL ve Valorant gibi oyunları yeniden oynamak istiyorum. Bu yine bu hataya yol açar mı?

Vanguard yazılımını kaldırıp alttaki dosyayı silin ve PC'yi yeniden başlatın.

C:/Windows/392667600.dat

Eki Görüntüle 2333344

Hocam konuyu hortlatmak durumundayım, az önce bu hataların aynısından aynı şekilde 2 tane üst üste aldım. Sistem önce birkaç saniyeliğine yavaş yavaş donmaya başladı ve 5 saniye boyunca tamamen donduktan sonra WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası verdi. Yeniden başlattığımda dump dosyasına baktım ve dump dosyası yoktu. Aynı hatayı yine yaşadım ve yine bir dump dosyası yoktu. Bu neden olabilir? Yazılımsal hiç bir şey düşünemiyorum, laptopun parçalarından biri sorun çıkarıyor olabilir mi? @turko35408

Aldığınız hata vgk.sys ise Valorant kaynaklı hocam. Donanımla ilgisi yok.

Az önce size cevap vermek için bilgisayarı açarken yine aynı mavi ekran hatası geldi. Ben cidden Vanguard'la ilgili olduğunu düşünmüyorum. Valorant yüklü değil ve Riot Games açık değilken sistem çöküyor belki de Verifier'in verdiği bilgi yanlıştır. Verifier vgk.sys'yi testlerden geçirememiş ve hatayı o kaynaklıyor gibi göstermiş olabilir ama dump file oluşturmadığı için hatanın asıl kaynağını bilemiyoruz. Verifier'ı bidaha çalıştırıp bu sefer vgk.sys'yi testlerden geçirmezsem anlayabilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…