MX4 termal macun nasıl sürülür?

SytxPng

Hectopat
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Selam. Amazon'dan MX4 termal macun aldım. Masaüstü kullanıyorum. İşlemcim AMD Ryzen 3 3100, stok soğutucu ve onun termal macunu var. 2 yıldan uzun süre oldu. Boşta bile 80 dereceleri görüyor artık işlemci. Macunu değiştirmek istiyorum ama nasıl yapacağım. Birkaç video izledim stok soğutucuyu yavaş yavaş sağ sol yaparak sökmem gerekiyormuş. Termal macunu X şeklinde sürdükten sonra kalan yerlere de bir nokta koymalı mıyım? Bir de termal macunu nasıl yapacağım, eskiden kalan ininal kartımla yayabilir miyim yoksa soğutucuyu mu direk koyayım üstüne? Bir de eğer termal macun taşarsa ne olur?

Son düzenleme:
O kadar komplike düşünmene gerek yok. İşlemcinin ortasına bir bezelye tanesi kadar sık(fazlası zarar veriyor bol olsun diye düşünme). Sonra da işlemci soğutucusunu oturt, o zaten kendi kendine yayılır.

Yanında spatula geliyor onunla yayın kenarlara taşarsada peçeteyle silersiniz

termal macunu yaymanız daha iyi olur ve de sağ sol yaparak sökmesseniz işlemciyle beraber gelme ihtimali var oyüzden sağ sol yaparak yavaş yava sökmeniz daha iyi olur

İşlemcinizi bir süre ısıtıp ardından sökmeniz çok daha iyi sonuç verecektir. İşlemci soğutucu vidalarını gevşetip anakarttan kurtulduktan sonra yavaşça sağ sol yapıp söktükten sonra işlemci ve bloktaki kalıntıları silip macunu uygulayın. Parmağınızla dahi yayabilirsiniz ancak ince bir katman olsun, ardından çaprazlama vidalayın.

Hocam ıslak mendille kurumuş termal macunu silebilirmiyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…