MX6 vs Kryonaut

Olay o değil. Eğer bir savda bulunacaksan arkadasında duracaksın. 1 tane bana RAW test bulsun MX-6'nın abarttığı kadar geride kaldığı ben özrümü diler, yeni bir şey öğrenirim.
Test sistemim şu an yanımda değil. Keşke yanımda olsa da göstersem. Ama bilmenizi isterim ki bahsedilen macunların hepsini açtım oturdum tek tek overclock yapıp, overclocksuz denedim ben 7700K ile ve MX-6'yı açıp sürmem bilgisayarıma bu saatten sonra.

Olay o değil. Eğer bir savda bulunacaksan arkadasında duracaksın. 1 tane bana RAW test bulsun MX-6'nın abarttığı kadar geride kaldığı ben özrümü diler, yeni bir şey öğrenirim. Ama para herkes için aynı para değil. Aynı macunu belki daha iyisini çok ucuza almak var, bir de performansından bağımsız geldiği ülke kaynaklı bunu çok pahalıya almak var. İş değil. Ayrıca TG Kryonaut gerçekten "longevity" sorunu yaşandığı bilinen bir macun.

Kryonaut da zaten harika bir macun demedim ki ben. Cryofuze önerdim ve testlerini geçen ay yaptım gayet tatmin edici performans verdi. Macunda asıl olay termal performansıdır. Uzun ömürlü istiyorsanız termal pad kullanabilirsiniz. Ayrıca yılda 1 kere termal macun yeniledi diye kimse iflas etmez merak etmeyin. Kaldı ki zaten termal macun hakkında en ufak bilginiz varsa bunların belli bir ömrü olduğunu biliyorsunuzdur. Kimyasal yapı gereği bu ömür modelden modele daha kısa ya da daha uzun olabilir. Bu bir sarf malzemesidir. Aşırı kısa olmadığı sürece bunu sorun ediyorsanız bilgisayar kullanmayın. Nasıl ki arabada motor yağı değiştiriyoruz, bilgisayarda da macun değiştirmeliyiz. Daha uzun dayanacak diye daha düşük performanslı ürün kullanmak doğru değil.

Kullanıcı sensin hocam son tahlilde kararını verirsin. Ben tavsiye ettiğim macun başına ödeme almıyorum Arcticten. Dilediğini tercih etme özgürlüğüne sahipsin. Konu başka yerde şuan. Bariz yapılan bir yanlıştan geri dönülmeme meselesi. Peki forumun moderatörü bunu yaparsa biz sıradan karbon vatandaş ne yapalım;? Sana iyi forumlar, konunda mesaj kalabalığı yaptığım için özür dilerim. Moderasyon ekibi mesajları silebilir.

@Lime
Kimsenin mesajını falan sileceğim yok. Şu "biz üyeyiz moderatör bizi aşağılık görüyor, yanlışından dönmüyor dediğim dedik davranıyor" kafasından çıkın önce. Ben de bir üyeyim bu forumda. Ondan sonra dediğinizi ciddiye alıp konuşabilirim.

Şuan ekran kartı ve notebook hariç TR'de kullanabileceğin en F/P macun MX-6. Onun üstünde söylenen her macun fanteziye girer nokta. MX-6 her halükarda TG Kryonaut'tan fiyat bazında ve uzun ömürlülük açısından çok daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam çekin bir video sizden dinleyelim. Link atıp konuşmakla olmaz bu işler.

Test sistemim şu an yanımda değil. Keşke yanımda olsa da göstersem. Ama bilmenizi isterim ki bahsedilen macunların hepsini açtım oturdum tek tek overclock yapıp, overclocksuz denedim ben 7700K ile ve MX-6'yı açıp sürmem bilgisayarıma bu saatten sonra.

Kryonaut da zaten harika bir macun demedim ki ben. Cryofuze önerdim ve testlerini geçen ay yaptım gayet tatmin edici performans verdi. Macunda asıl olay termal performansıdır. Uzun ömürlü istiyorsanız termal pad kullanabilirsiniz. Ayrıca yılda 1 kere termal macun yeniledi diye kimse iflas etmez merak etmeyin. Kaldı ki zaten termal macun hakkında en ufak bilginiz varsa bunların belli bir ömrü olduğunu biliyorsunuzdur. Kimyasal yapı gereği bu ömür modelden modele daha kısa ya da daha uzun olabilir. Bu bir sarf malzemesidir. Aşırı kısa olmadığı sürece bunu sorun ediyorsanız bilgisayar kullanmayın. Nasıl ki arabada motor yağı değiştiriyoruz, bilgisayarda da macun değiştirmeliyiz. Daha uzun dayanacak diye daha düşük performanslı ürün kullanmak doğru değil.

Kimsenin mesajını falan sileceğim yok. Şu "biz üyeyiz moderatör bizi aşağılık görüyor, yanlışından dönmüyor dediğim dedik davranıyor" kafasından çıkın önce. Ben de bir üyeyim bu forumda. Ondan sonra dediğinizi ciddiye alıp konuşabilirim.

Hocam çekin bir video sizden dinleyelim. Link atıp konuşmakla olmaz bu işler.

Sana cevap vermeyeceğim bu mesajımdan sonra çünkü konuyu yanlış anlıyorsun. 7700K'den örnek vermen için o işlemciye delid yapman gerektiğini biliyorsundur umarım. Ayrıca videolarda ham testler mevcut. Sana az önce MX-6 ile yaptığım test resmini de paylaştım. Daha sana söyleyecek sözüm kalmadı gerçekten. İyi Sosyaller sayın üye.

Forum listesine şöyle bir göz gezdireyim derken bu başlık diğerlerinden özellikle girilen mesaj sayısı neticesinde bariz öne çıkınca merak ettim, başlık ilk açıldığında da baktım aslında ve 5-6 yazıdan sonra konu kilit diye düşündüm ama 28 mesajı görünce dikkatimi çekti😅

Açıkçası ben özellikle bu tarz kıyaslama durumlarında ilk olarak genel kitlenin ürünler hakkında ki yorumlarına, deneyimlerini bakarım.

Konuda bahsedilen iki üründen birisini kullandım Arctic MX-6'yı ve beni performans anlamında memnun etti şuan ise farklı bir nedenden dolayı Thermalright'ın TF7 termal macununu kullanıyorum ve genel olarak bu üründe benim için yeterli oldu, tabii MX-6'ya kıyasla bir tık düşük kaldı.

Katalog değerleri.

Şunu belirtmek isterim tabii bu benim kişisel görüşüm, termal macunun farkını görmek için piyasada ki "termal macun" adı altında satılan 50-100 liralık macunlar ile bir kaç markanın üst seviye termal macunlarından birisini seçerseniz ve bu ikisini kıyaslarsanız arada ki fark o zaman belli olur ama üst seviye macunlar arasında ki fark 3 aşağı 5 yukarı aynıdır elbette kendi içlerinde fark var mesela yoğun kullanım esnasında veya sonrasında ısı transferi nasıl, sıcaklık değişimlerinin termal macuna etkisi, kullanılan zaman içerisinde sıcaklık değişimleri vs noktalar ama bunlar pek gerekli detaylar değil çünkü sıradan bir kullanıcı için bir anlamı yok.

Biraz uzun yazdım, kısacası bahsedilen ürünler veyahut muadili bir ürün aldığınız zaman sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecektir, asıl önemli nokta kullandığınız soğutma sistemidir çünkü termal macun işlemci ile soğutucunun yüzeyi arasında ki boşlukları doldurmak ve kayıpsız bir ısı transferi sağlamak için var ama genel olarak soğutma sisteminiz ne ise onu alırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı