MyAnimeList nasıl kullanılır?

Zakli

Picopat
Sitede bir animenin veya manganın takibini yaparken karmaşık bir hal alıyor. Mesela manganın okuma sırasını tam bulamıyorum. Devamı yazan kısım sonraki sezon ya da sonraki seri oluyor, ön hikaye yazan önceki sezon ya da seri oluyor bunları anladım. Fakat adaptasyon yazan bir sürü manga çıkıyor hangisini ne zaman okumam gerek anlayamıyorum. Sadece devamı yazan sezonları okusam adaptasyonları okumasam mangayı bitirmiş oluyor muyum onu da çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manga okuyan birisi değişim ancak animelerde de benzer bir durum var sana şöyle açıklayayım. Her seri için değişebilir. En güvenilir yolu yayımlanma sırasına göre okuman. Eğer karışık bir okuma sırası varsa örneğin önce 3. oku sonra 1. oku sonra 4. oku gibi bu durumda ise internetten hangisini okuman gerektiği ile ilgili araştırma yapıp o sıraya göre okumalısın.

Yayımlanma sırası derken de şunu demek istiyorum; Mangayı açtığında Sol tarafta "Information" bölümü olur burada "Published" kısmında tarih yazar. Serinin tüm bölümlerini açıp en eski tarihte yayımlanandan okumaya başlarsın.

Adaptation konusunu tam olarak anlamadım istersen hangi manga/animeden bahsediyorsun. Örnek verirsen ona göre örnek üstünden anlatmam daha kolay olur.

Genel olarak tümünde bu sorun var o yüzden bi örnek vermeme gerek yok. En eskisinden başlama olayına bir bakacağım

Merhaba. Star Wars veya Monogatari serisi gibi “kronolojik mi yoksa çıkma sırasıyla mı” sorusunun cevabını aramanız gereken pek seri yok aslında ama olanlarda en kesin yöntem wiki’lere veya Reddit’e bakmak.

Hangi seriye baktığınızı söylerseniz örnekle açıklamam daha kolay olabilir bu arada.

Yardım için teşekkürler fakat internetten arama yapınca zaten istediğim bilgilere ulaşıyorum seriyle ilgili fakat amacım MyAnimeList sitesini çözmek olduğundan bu konuyu açtım.

Yardım için teşekkürler fakat internetten arama yapınca zaten istediğim bilgilere ulaşıyorum seriyle ilgili fakat amacım my anime list sitesini çözmek olduğundan bu konuyu açtım.

Yani amacım site arayüzünü anlamaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamın aleyküm bir animenin takibini "Related Entries" kısmında veya çıkış tarihlerine göre bakabilirsin.

Yeni bir seri çıktığı zaman eğer daha önce izlediysen, çok ünlüyse veya izleme listene aldıysan bildirim kısmında gözükecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…