MYP ile burslu okunabilir mi?

namivinka

Hectopat
Yer
KKTC
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Air / PS5
Arkadaşlar MYP puanı ile burslu bir şekilde vakıf üniversitesine gidebilir miyim? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

ÖSYM bursu alamazsınız. Normalde tercih edip aldığınız burs o oluyor.
Bir de okullar kendileri yok tercih bursu, çalışan bursu, kardeş bursu, amcaoğlu bursu, başarı bursu vb. burslar veriyor. Bu burslar için sözleşme falan imzalanıyor mu bilmiyorum ama yarın bir gün şartlarının değişmemesi için hiçbir sebep yok. Bazı okullar MYP ile gelenlere bu tarz burs veriyor. Adamların ipiyle kuyuya inmek size kalmış.

ÖSYM bursu alamazsınız. Normalde tercih edip aldığınız burs o oluyor.
Bir de okullar kendileri yok tercih bursu, çalışan bursu, kardeş bursu, amcaoğlu bursu, başarı bursu vb. burslar veriyor. Bu burslar için sözleşme falan imzalanıyor mu bilmiyorum ama yarın bir gün şartlarının değişmemesi için hiçbir sebep yok. Bazı okullar MYP ile gelenlere bu tarz burs veriyor. Adamların ipiyle kuyuya inmek size kalmış.

Teşekkür ederim bilgi için.

Merhaba @namivinka. Öncelikle bir devlet üniversitesinden vakıf üniversitesine mi MYP ile Yatay Geçiş yapmayı düşünüyorsunuz?
Soruya gelirsek vakıf üniversitesinden vakıf üniversitesine değişiyor, araştırabilirsiniz.
Örneğin bazı vakıf üniversiteleri istediğiniz tam burslu bir bölümü kazanan en yüksek puanlı kişiden daha yüksek bir puan almışsanız %100 burs veriyor, istediğiniz tam burslu bir bölüme sıralamanız yetiyor ama istediğiniz bölümü kazanan en yüksek puanlı kişiden daha düşük bir puanınız varsa %75 burs veriyor ama bu duruma dikkat etmeden tam burslu bir bölüme sıralama yetince tam burs veren vakıf üniversiteleri de var diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı