MYP ile yatay geçiş için gerekli belgeler nasıl edinilir?

Daha fazla  
Arkadaşlar, Sakarya Üniversitesi'nde okuyordum. Ankara Hacı Bayram Üniversitesi'ne geçiş yaptım ve kabul aldım ama sormak istediğim bir şey var:

1. Eğitim görmekte olunan üniversiteden alınacak yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair belge.
  2. Ders içerikleri belgelerini istiyor okul, bunun için Sakarya'ya gitmeli miyim yoksa Online halledilebiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk belgeyi öğrenci işlerinde veriyorlar. İkinci belge genelde okulun sitesinde olur. Gideceğiniz okula online kabul ederler mi diye bir sorun.

Hocam öğrenci bilgilendirme sisteminde eğer ki öğrenci belgesi veya transkriptinin (genelde en altta yazar) içinde disiplin durumunu da gösteren bir belge yok ise öğrenci işlerine mail yoluyla ulaşarak talep edebilirsin (önce arayarak öğren)
Ders içerikleri belgesi de öğrenci bilgilendirme sisteminde yer alması gerekiyor eğer o da yok ise yine öğrenci işlerine sorup talep edebilirsin veya bazı üniversiteler yükleme yapıyor örneğin "Sakarya Üniversitesi X Bölümü Ders içerikleri" şeklinde aratıp yıllara göre bulabilirsin

Ben de yatay geçiş yapmıştım az çok hatırlıyorum belgeleri ve nasıl elde edileceğini takıldığın nokta olursa sor

Edit:En önemlisi gideceğin üniversitenin "onaylı belge" diye zorunlu tutup tutmaması bu durumda eğer ÖBS'den indirdiğin belgelerde onaylıdır yazısı yok ise veya "yatay geçişte kullanılamaz" yazısı varsa okula ulaşıp bizzat alman gerekir(yine online talep edebilirsin)

Yatay geçiş başvurular üniversiteye göre değişiklik gösterse de başvuru tarihini kaçırmış olman çok yüksek ihtimali. Eylül'e kalmıyor diye biliyorum.

İstenen belgelerin birçoğunu e-Devlet üzerinden temin edebilirsin. Disiplin cezası için öğrenci işlerine mail atarak, daha önce yatay geçiş yapmadığını da kendin hazırladığın imzalı belgen ile taahhüt ederek yollayacaksın.
Ders içeriklerini okulunun sayfasında bulabilirsin yoksa onu da öğrenci işlerine sorman gerekir.

Hocam geçeceği üniversite için hak kazanmış kayıt tarihleri eylüle sarkabiliyor ben 14 eylül'de kayıt olmuştum

Hocam geçeceği üniversite için hak kazanmış kayıt tarihleri eylüle sarkabiliyor ben 14 eylül'de kayıt olmuştum
zaten kesin kayıt tarihi 5-6 Eylül olarak gösterilmiş

Aslında bir de aklımda şu soru var ben okula gidersem alacağım her belge kesinlik niteliğinde olacak değil mi yani okula gitmesi daha mı sağlıklı oluyor bilgilendirme için ayrıca çok teşekkür ederim.

Hocam yatay geçiş başvuruları bitti diye biliyorum. Kesin kayıt, başvurun kabul edilirse yapabileceğin bir şey, başvurabileceğin bir tarih değil eylül tarihi ki o tarih MYP ile kayıt olanlar için.

Hocam yatay geçiş başvuruları bitti diye biliyorum. Kesin kayıt, başvurun kabul edilirse yapabileceğin bir şey, başvurabileceğin bir tarih değil eylül tarihi ki o tarih MYP ile kayıt olanlar için.
benim de yaptığım myp sadece belgeler için sakarya ya gitmek yorucu

Hocam ama MYP ile başvuru Ağustos ayındaydı şu an başvurup kazananlar kayıt yapıyor. Zaten belgeler internette var Sakarya'ya gitmeye gerek yokta sizin iş seneye kalmış.
kanka ben ağustos 1 de başvuru yaptım ve bugün okul açıkladı kabul edilmişim okula sadece sakarya ya gidip belge almak mantıksız gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…