MYP ile yatay geçiş nasıl oluyor?

Alp Kasırga

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben ön lisans bölümü olan bilgisayar programcılığı okuyorum. MYP ile yatay geçiş yapmak istiyorum lisans bölümü olan siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne YKS puanım yetiyordu fakat yazmayı akıl edemedim, şu an ilk senem ve ilk senedeki MYP ile yatay geçiş zamanını kaçırdım. İkinci senede başvursam ve onaylansa ikinci sınıftan mı devam ederim yoksa birinci sınıftan mı başlarım? Ona göre DGS sınavına hazırlanacağım.

Kağıt üzerinde ikinci sınıftan devam ediyorsun lakin derslerinin sayılıp sayılmayacağı bölüm komitesi tarafından belirleniyor.

Gideceğin kurumdaki 1. sınıf derslerin hepsini saydırabilirsen sıkıntısız şekilde ikinci sınıftan devam edersin.

Saydıramazsan ise yine sorun yok alttan 1. sınıf derslerini alarak devam edebilirsin.

Ben matematik bölümünden MYP ile bilgisayar mühendisliğine geçtim ve sadece calculus 1-2, fizik 1-2, fizik lab 1-2 sayıldı. Kalan bölüm derslerini alttan alarak devam ettim.

Bende MYP ile geçiş yaptım ilk önce okuduğun bölümdeki dersler ve ders içerikleriyle geçmek istediğin okuldaki içerikleri karşılaştır eğer çoğu ders benzerse 2.sınıftan devam edersin fakat benzerlik olmazsa 1'den başlarsın.

Anladım hocam. Sağ olun o zaman DGS hazırlığından devam biz 1'den başlama ihtimalini göze alamam çünkü zaten şehir dışında okuyorum 1 yılımı boşa veremem.

Anladım hocam. Sağ olun o zaman DGS hazırlığından devam biz 1'den başlama ihtimalini göze alamam çünkü zaten şehir dışında okuyorum 1 yılımı boşa veremem.

Hocam DGS'ye de girseniz 1.sınıftan başlama riskiniz var. Arkadaşımdan örnek vereyim kendisi uygulamalı İngilizce çevirmenlik okuyordu daha sonra DGS ile mütercim tercümanlığa geçiş yaptı fakat yine de 1.sınıftan başladı çünkü önlisansda ki dersleriyle geçtiği yerin ders içerikleri uyumlu değildi.
Yani ister DGS ister MYP ile geçin fark etmez önemli olan derslerin aynı olması değil ders içeriklerinin aynı olması.

Dersler benzer değil büyük ihtimal 1. sınıftan başlayacağım ondan dolayı DGS'ye hazırlanmak daha mantıklı geldi.

DGS'den geçiş yapabileceğim bölümlerde ders benzerliği var büyük ihtimalle 3.sınıftan devam ederim.

Bende MYP ile ehmden tıpa geçmek istiyorum. Acaba geçince 1. sınıftan başlarsam okumak için yine tıpçılarda olduğu gibi 10 senem mi oluyor? Yoksa burada 2 sene okduğum için 8'e mi düşüyor?

Bende MYP ile ehmden tıpa geçmek istiyorum. Acaba geçince 1. sınıftan başlarsam okumak için yine tıpçılarda olduğu gibi 10 senem mi oluyor? Yoksa burada 2 sene okduğum için 8'e mi düşüyor?
Benzer derslerin varsa yıl düşebilir ama ders içerikleri uyuşmuyorsa baştan başlarsın.

Benzer derslerin varsa yıl düşebilir ama ders içerikleri uyuşmuyorsa baştan başlarsın.

Hocam peki benim girdiğim sene 490.8 ile almış. Ben 499.5 aldım. Kesin girer miyim?

Buradan bu sene geçenlere baktımda bazıları benden yüksek puanla geçmiş bir korktum açıkçası.
Bir de normalde 39 kişi alması gerekirken 47 kişi almış. Sanırım bazıları 1. sınıf yerine 2'ye 3'e başvurdu?

Bölüm kontenjanının toplamının %30'u MYP'ye ayrılmak zorundadır bu yöntemle hesaplayabilirsiniz. 499 puan ile çok rahat girersiniz hocam merak etmeyin çünkü MYP'de sıra değil puan çok önemli ve sizin ki zaten en yukarıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…