MYP'ya da diğer adı ile ek madde-1 ile bahar döneminde yatay geçişi kontenjan açma işi ilgili kuruma kalmış. O kurum isterse açar.
Yök'ün açıklamasını okumak isterseniz.
Benim düşüncem size sıra gelmeyebilir. Ben de hukuk okurken Türkiye'de tüm devlet ünilerine agno ile başvurmuştum, ancak sistem çok kötü olduğu için sıra gelmedi.
Sistemin kötü yani çoğu üniversite 4 asil 4 yedek kontenjan açıyor. Düşününki bir 10 kişilik öğrenci grubu olsun bunların agnoları çok yüksek 3.5-3.8 arası bunlar başlıca amacı İstanbul, Ankara, İzmir'de okumak ama ne de olsa başvuru bedava garanti olsun diye tüm devlet ünlerine başvuruyorlar.
Listeler bir açılıyor her listede aynı kişiler. Bunlar günün sonunda bahsettiğim üç şehre gidiyorlar memleketin geri kalan ünileri de tekrar yedeklerden gide gide tekrar açıklamıyor, o sene kimse gelmedi deyip kapatıyorlar. Bir Erzincan üniversitesi yedek yedek diye her 2 haftada bir liste güncelleyerek açıklıyordu. Diğer üniler de aynısını yapsa bana en azından birinden sıra geliyordu
aslında anayasal eğitim hakkım ihlal ediliyor, kontenjan açılması mantığına aykırı sistem diye uğraşıp şikayetçi olmak lazım da kim uğraşır
durum böyle iken size 3 asil 3 yedek alınacak iken ve üstelik öncelik agno ile gidenlerken, MYP'lilere sıra sonra gelecekken ben pek umutlu olmazdım. Başvurmak bedava güzde, açarsa baharda da başvur.