MYP ile yatay geçiş yapmak mümkün mü?

altaybond40

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ben 1.sınıfım, ilk dönem 2 dersten kaldım ve devamsızlığım yoktu. 2. dönem hiç okula gitmedim, tek bir sinava da girmedim. Üniversite sınavı puanım MYP ile geçeceğim bölümün puanının üstünde. 2. Dönem hiç görmediğim halde MYP ile yatay geçiş yapma hakkım var mı ve 1.sınıftan mı başlatırlar?

Dersten kaldıysan seni yatay geçişe sokmazlar genelde. Üniversitenin şartlarında genel olarak bu kural geçerli. Emin olmak için şartlarına bakman lazım. Bölüm veya üniversite değiştirmek için tekrar YKS'ye girmek zorunda kalabilirsin. Bahsettiğim durum MYP için geçerli değilmiş.
MYP ile geçiş yapmak için devamsızlık, başarısızlık ve not ortalamasının bir önemi bulunmaz. Önemli olan nokta üniversite sınavınızı kazandığınız puanın geçiş yapmak istediğiniz bölümdeki taban puanıyla eşit ya da daha yüksek puana sahip olması gerekmektedir.

MYP ile geçiş yapmak için derslerden geçme veya derse gitmek gibi koşullar yok. Hiç okula gitmeden de geçiş yapabilirsin fakat 1.sınıftan başlayabilirsin.

Dersten kaldıysan seni yatay geçişe sokmazlar genelde. Üniversitenin şartlarında genel olarak bu kural geçerli. Emin olmak için şartlarına bakman lazım. Bölüm veya üniversite değiştirmek için tekrar YKS'ye girmek zorunda kalabilirsin. Bahsettiğim durum MYP için geçerli değilmiş.
Hocam bir şey sormak istiyorum. Sınava girdiğim senenin sıralaması ile, geçmek istediğim bölümün de sınava girdiğim senenin sıralaması ile aynı olması yetiyor değil mi? Misal ben 2022 yılında girdim, ve geçmek istediğim bölümün de 2022 sıralamalarına bakmam gerekiyor doğru mudur?

Hocam bir şey sormak istiyorum. Sınava girdiğim senenin sıralaması ile, geçmek istediğim bölümün de sınava girdiğim senenin sıralaması ile aynı olması yetiyor değil mi? Misal ben 2022 yılında girdim, ve geçmek istediğim bölümün de 2022 sıralamalarına bakmam gerekiyor doğru mudur?
Aynen benim bildiğim de öyle sınava girdiğini yılın puanına eşit veya yüksek olması gerekiyor. Okulun kendi sitesinde de yazıyorduherhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı