Benim dönem projesi olarak yaptığım bir kargo takip sitesi var, burada ben Textbox'a kargo takip numarasını yazınca sadece onun bilgilerini getirecek. Veri çekme işlemini nasıl yapabilirim?
Selection yapacaksanız. Eğer veriler tek bir tabloda değilse; Join işlemleri ile tek bir sanal tablo oluşturup onun üzerinden tek bir satırı seçeceksiniz.
Selection yapacaksanız. Eğer veriler tek bir tabloda değilse; join işlemleri ile tek bir sanal tablo oluşturup onun üzerinden tek bir satırı seçeceksiniz.
$query = "SELECT * FROM kargolar WHERE kargo_takip_no='$takip_no'";
Daha sonra MySQLi kullanıyorsanız mysqli_fetch_array ile PDO kullanıyorsanız da $func->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); ile bu takip nosuna ait kargonun diğer detaylarını çekebilirsiniz.
$query = "SELECT * FROM kargolar WHERE kargo_takip_no='$takip_no'";
Daha sonra MySQLi kullanıyorsanız mysqli_fetch_array ile PDO kullanıyorsanız da $func->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); ile bu takip nosuna ait kargonun diğer detaylarını çekebilirsiniz.
TextBox'a yazılan veriyi bir değişkene de atabilirsiniz veya direkt;
//C# string query = String.Format("SELECT * FROM kargolar WHERE kargo_takip_no='{0}';",TextBox.Text);
Kısaca kargo numarası olarak query'e TextBox içerisindeki numarayı atıyoruz. Tabi böyle bir şey yapmak sizi SQL Injection'a zafiyetli hale getirir. Yani TextBox içerisinde bir SQL ifadesi yazıdılğı anda DataBase yazılan ifadeyi de yorumlar. Makul olanı StoredProcedure veya query öncesi Filtreleme yapmaktır.
Ben en iyisi ne istediğimi daha net anlatayım. Ben HTML ile bir adet textbox oluşturdum, şimdi ben bu oluşturduğum Textbox'a takip numarasını yazıp buttona tıkladığım zaman takip numrasına ait bilgileri nasıl yazdırırım. Lütfen anlatırken çok basit anlatın PDO kullanıyorum.