Çözüldü N11.com Teslim Edilemeyen Ürün ve İade Süreci

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
N11.com bünyesinde satış yapan bir satıcıdan kitap siparişim oldu. Her zaman kullanıldığım adresime kargolandı. Buraya kadar bir sorun yok. Ürün, adres yanlış denilerek geri gönderilmiş, hiç haberim olmadı tabi. Kargo şirketi ilk golü attı sağ olsun.

Mağaza ile iletişime geçtim, tekrar kargo ücreti ödemem halinde göndereceklerini söylediler. Daha fazla beklemek istemediğim için ve haliyle gereksiz kargo ücreti vermek istemediğim için iptal etmek istedim. Ürünü kendime de almadım, mahcup oldum önerdiğim kişiye. Bari iade etsinler de farkını kendi cebimden ödeyip, doğrudan bir kitapçıdan alayım dedim ama ne mümkün. Ürünü inatla göndermeye çalışıyorlar. Adresi yanlış yazdığımı iddia edip, iade hakkımın olmadığını söylüyor mağaza sorumlusu kişi. Mesafeli satış sözleşmesinde 14 gün hakkım olduğu bir gerçek. Ürün elime hiç geçmemiş bile ama onlara göre böyle bir hakkım yokmuş.

N11 ile iletişime geçtim. Sizinle irtibata geçilecek diyorlar iki gündür ama henüz bir hareket yok. Twitter üzerinden birkaç şey yazınca aradılar ama sizinle iletişime geçeceğiz demek için aramışlar. Bakalım nasıl bir tutum sergileyecekler. Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmeden önce N11'in durumu çözmesini bekleyeceğim. N11'in tutumuna göre ileride alışverişe devam edebilirim veya kesebilirim. Mağazalar ile sorun yaşama ihtimalimiz var, aracı olarak güvendiğimiz yer N11. Durumun gidişatına göre güncelleyeceğim. İyi günler.

Son düzenleme:
Ben de LED şerit sipariş etmiştim. Ben sipariş verirken son 3 ürün falan diyordu. Kargoya üç gün içinde verilmeyince 4. gün mesaj attım ürünü güncellediler ellerinde yokmuş. N11 email ile dönüş yaptı satıcı zamanında kargolamadı diye. İlk iş günü içerisinde de paramı geri iade ettiler. Satıcı ile yaşadığım sıkıntı geri zaman kaybı olarak geri döndü kısaca.

Benim siparişimden beri 8 gün geçti. Biraz önce kargo geldi. Bir öncekinde adresim yanlıştı ama bu sefer doğruymuş sanırım. Kabul etmedim tabi. İade için tekrar talep açıldı, muhtemelen satıcı kabul etmeyecek. Sürekli bunu yapıyor mağaza. Kısır döngüye girdik. Ürünü kesinlikle almayacağım. İade hakkımı kullanacağım. Mağazanın iletişimi iyi olsa umursamazdım bu kadar. Seviyesiz davrandıkları için iade hakkımı direteceğim.

İade talebiniz, süresi bittiğinde iade edilmesi gereklidir. Zamanı geçirmeden açtıysanız tabi. Süre bitti ama kabul edilmedi veya ücret iade edilmedi ise N11 ile iletişime geçin. Onda da sonuç olmadı, gidersiniz Tüketici Hakem Heyeti'ne, söke söke alırlar.

N11'deki satıcılardan bir şey beklemeyin. Her şeyi yaşayabilirsiniz.
Olmayan ürünü satmaya çalışan mı dersin, kırık ürünü ya yerse diye yollayan mı...

Neyse ki paramızı geri alabilmek için haklarımız var.

Geçmiş olsun.
Kabul etmeme gibi bir lüksü yok. Seve seve kabul edecek

İade sürecim geçmedi. İlk gönderdiklerinde bana hiç ulaşmadı. Ürün mağazaya döndükten sonra, iade talebimi reddedip, tekrar gönderdiler. N11 de çözmezse, Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla çözeceğim.

Normal şartlarda öyle olması gerekiyor. İşi inatla yokuşa sürüyorlar. Her türlü hakkımı ararım. Bakalım ne kadar daha uzayacak. Hala süreç devam ettiği için mağaza adı veya başka detayları vermemeye çalışıyorum. İyi niyetle yaklaşıyorum, bir şekilde hakkımı alacağıma inanıyorum çünkü.

N11'de de Gittigidiyor gibi ürün onaylama seçeneği var fakat müşteri hizmetleri Gittigidiyor kadar iyi mi bilmiyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda ''ürün onaylamayı durdurun'' dediğimde satıcı paşa paşa geri dönüş yapıyor.

Ürünü onayladılar, gönderdiler ama kargo şirketi bana teslim etmedi. Geri döndü ve tekrar ücret karşılığı gönderildi. Ben de kabul etmiyorum artık. Hatta ikinci gönderimden önce iade talebinde bulunmuştum, tekrar göndermelerine gerek yoktu. İlla alacaksın diye tutturuyorlar. Ben almak zorunda değilim. 8 gün olmuş, canımdan bezdim. Para aktarımını bir gün kadar erteleyebildim. Bunu pek sorun etmiyorum. İade hakkımı kabul etseler yeter, parası da yasal sınırlar içerisinde bir zaman yatabilir.

Bugün de bir şey olmayacak sanırım. Yarım saat sonra mesai bitti der, sonraya devrederler. Bakalım, çıldırmadan ne kadar daha duracağım. Kusura bakmayın deyip, sorunumu çözmelerini bekliyorum.

Buna benzer bir olayı ben de yaşadım. Satıcı iade ettiğim ürün için kargo masrafına sokuyorsun beni hakkımı helal etmem gibi bir mesaj yazdı. İnatlaştık, paranı alamazsın dedi. Lütfen verme, nitelikli dolandırıcılıktan şikayetçi olayım da biraz eğlenelim dedim.
Ürün eline ulaştıktan sonra seve seve paramı yolladı
N11'in kendi müşteri hizmetlerine de bilgi verdiysen mutlaka geri ödeme olur, merak etme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, biraz önce iade aldılar. Tüketici Hakem Heyeti için kargo bilgilerini, sipariş bilgilerini ve iade taleplerinin dijital çıktısını almıştım aslında bugün çözülmedi diye. Artık inatlaşma boyutu beni sinir eder boyuta gelmişti.

Müşteri temsilcisi tarafından bilgilendirme yapıldı, mağazanın uyarıldığı söylendi bu tür durumlar için. Hakkımı alabildiğim için rahatladım. "Keyfe göre iade almayız" diyen o mağaza da görmüştür artık hakkını arayan birinin nasıl iade ettiğini. Kişisel algılayan bir temsilciye sahip, kurumsallıktan çok uzakta ve çoğu kişinin büyük bildiği bir firmaydı kendileri. Umarım müşteriye karşı tutumlarını değiştirirler bundan sonra. Düzgün bir iletişim kurabilselerdi bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. Benim amacım 5 liralık kargo parası değildi, bu tutumlarına karşı olmamdı.

Sonuç olarak onlar kaybetti. Ben de artık N11 alışverişlerimde daha dikkatli olacağım. Müşterinin arkasında olmaları güzel bir şey ama 8 gün beklemem ve bu kadar çile çekmem normal değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…