N11.com Üzerinde "renk35" Mağazası

Emre Aydemirr

Hectopat
N11.com üzerinde bulunan bir mağaza. " renk35 " ismi. Bu mağaza sahte ürünler satıyor. Ve satın alıcak olan ve "orijinal mi?'' sorusunu soran herkese ya yuvarlak cevaplar veriyor ya da orijinal, gümrükten gibi yalanlar söylüyor. Mağaza yorumlarına baktığımda ise mağazanın puanının yüksek olduğunu gördüm. Ama daha dikkatli bakınca iyi yorumların neredeyse hepsini belli bir kişinin ve aynı yorumu yaparak attığını fark ettim. Sadece bir kişi değil, tam 6 kişi bu şekilde spam yapmış. Bir ürün hakkında soru sorduğumda ise bana ters bir cevap verdiler. Ben bu mağazanın yaptıklarını gördüm. Fakat bu yaptıkları bunların yanına kalıyor. Bunlara ne yaparak cezai bir işlem uygulatabilirim? N11'e şikayet etmek istedim fakat N11'de öyle bir seçenek bulamadım.
İade de bulunmak isteyen müşterilere ise kargo ücreti ödetmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla.

Ne yapmalıyım?

Desktop Screenshot 2019.07.22 - 01.30.37.73.png Desktop Screenshot 2019.07.22 - 01.30.34.13.png Desktop Screenshot 2019.07.22 - 01.33.47.01.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun N11'de değil.Daha geçen ay N11'den bilgisayar topladım hiç bir sorun yaşamadım.Sorun renk35 mağazasında. Yüklediğim resimlerde de görmüşsünüzdür. Saygısızlıklarını ve hilelerini.

Sorunun mağazada olduğunu biliyorum ancak şunlara bir bakın!
Ekran Alıntısı.PNG

Daha bunu gibi bir sürü olumsuz yorum olmasına rağmen n11, mağazaya 100 üzerinden 100 puan vermiş! Bu gibi mağazaları ayıklamak n11'in işidir kimse kusura bakmasın. Bir çok insan n11'in ününe güvenip alışverişlerini yapıyorlar. Ancak bir sorun oldu mu mağaza ile alakalı demeyi bilirler tabii. O zaman komisyon da almasınlar! Nasıl olsa onları ilgilendirmiyor.

N11'in bunu yapma sebebi sahte şekilde onlarca yorum atmaları muhtemelen N11 oranlı bakıyor sahte yorum atanların isimleri şunlar:
Cemal bülbül
hüseyin akçabelen
volkan çiftçi
Mehmet Akgün
Yusuf Özil
fevzi okuklu
Şimdi N11 ile canlı destek seçeneğini kullanarak iletişime geçtim bakalım ne yapıcaklar. Umarım sizi haklı çıkarmazlar :) Güveneceğimiz çok az site var zaten

Şu ürüne yorum yapan insanlara verdikleri cevaba bakar mısınız? Ürünün sahte olduğu çok açık ona rağmen gümrükten falan filan nasıl yüzsüz insanlar var şaşıyorum cidden.

N11'e canlı destek ile bağlanmamın sonucu ne oldu tahmin edemessiniz belkide edersiniz :)
Bekleyin ilgileniyorum dedi. Bekliyorum teşekkür ederim dedim. 3 dakika ardından görüşmeyi sonlandırdı Burak bey. Artık gözümde N11 bitmiştir.

N11'e canlı destek ile bağlanmamın sonucu ne oldu tahmin edebilir misiniz? Belkide edersiniz :)
Bekleyin ilgileniyorum dedi. Bekliyorum teşekkür ederim dedim. 3 dakika ardından görüşmeyi sonlandırdı Burak Bey. Artık gözümde N11 bitmiştir.
Tamamen satıcıyla aynı zihniyet. Gittigidiyor bir tık daha iyi bu N11'den. Lakin Amazon.com.tr hepsinden kat ve kat daha iyi.

Tamamen satıcıyla aynı zihniyet. Gittigidiyor bir tık daha iyi bu N11'den. Lakin Amazon.com.tr hepsinden kat ve kat daha iyi.
N11 ile tekrar canlı destek bağlantısı kurdum bu sefer başka birisiydi. Son yazdığı mesaj şuydu "12932806 Talebiniz çözüm ekibimize iletilmiştir. tarafimizca takip edilecektir. Konu hakkinda çözüm merkezimizce gerekli incelemelerin yapilmasi sonrasinda gsm numaraniz üzerinden tarafiniz ile iletisime geçilerek detayli bilgi paylasimi saglanacaktir. " sanırım bu sefer bi ilerleme var.

Amazon.com.tr sitesinin güvenilir olup olmadığını bilmiyordum. Kargo durumu nasıl peki. Normal sürelerde mi geliyor?

N11 ile tekrar canlı destek bağlantısı kurdum bu sefer başka birisiydi. Son yazdığı mesaj şuydu "12932806 Talebiniz çözüm ekibimize iletilmiştir. tarafimizca takip edilecektir. Konu hakkinda çözüm merkezimizce gerekli incelemelerin yapilmasi sonrasinda gsm numaraniz üzerinden tarafiniz ile iletisime geçilerek detayli bilgi paylasimi saglanacaktir. " sanırım bu sefer bi ilerleme var.

Amazon.com.tr sitesinin güvenilir olup olmadığını bilmiyordum. Kargo durumu nasıl peki. Normal sürelerde mi geliyor?
Yıllardır bu ikiliyi kullanıyordum. Amazon.com.tr başka. Şöyle, kargolamaları çok iyi. İstanbul'da iseniz ürünleri başka bir kargo firmasıyla yolluyorlar(iyi bir firma). Mesela ben şöyle bir şey yaşadım; iki tane Philips ampul aldım(birisi masa lambasına, birisi ise odama olmak üzere). Ama ampullerden biri cız diye ses veriyordu, ben de bu üründe sorun olduğunu, bir diğer ürün alacaklarda dikkat etmelerini, ürünü iade etmeme değmeyeceğini söyledim. Özür dileyip istememe rağmen zorla 20 TL hesabıma kupon yatırdılar.(Alt limiti yok, Amazon.com.tr'nin sattığı tüm ürünlerde geçerliydi).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı