N11 i5-2400 ve RX 550 bilgisayar alınır mı?

Kesinlikle önermem. Aldığınız sistemin içindeki parçalar ikinci el olucaktır. i5 2400 çok eski bir işlemci. Anakart DDR3. Ürün linki yorumlarında biri daha sonra sistemi yükseltebilirsiniz demiş. Ama bu imkansız. Eğer bütçeniz yoksa : Union 2200 [Bafır Adam] | R3 2200G AMD Vega 8 Gpu 8GB DDR4 240GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com
Bu sistemi öneriyorum. Kesinlikle sabit disk e ihtiyacınız olucak ama 240 gb ssd sizi azda olsa idare eder. Ayrıca sistem apu olduğundan daha sonra ekran kartı takabilirsiniz. Ve ürün nerdeyse sizin attığınız sistemle aynı fiyatta.

Alma! Bu kadar insan senin iyiliğin için yazıyor kötülüğün için değil. Buyur alt tarafta senin için araştırdım.

İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G 3,6GHz 6MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı

Anakart: Asus Prime A320M-K DDR4 S+GL AM4 mATX Anakart Fiyatı

RAM: ePttAVM - Crucial Basics 8GB 2400MHz DDR4 CB8GU2400-Kutulu

Harddisk: Western Digital 500 Gb Sata-2 7200rpm 16mb Wd5000avcs - n11.com

Kasa ve güç kaynağı: TX K9 500W 2xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, 1x8cm Arka Fan, Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası (TXCHK9P500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Toplam: 1550TL

Öyle 1000-1500TL fazla değil sadece 50TL daha vererek daha iyi, daha güncel ve sıfır bir bilgisayara sahip olabilirsin.

Üstüne 1000-1500 TL daha koy diyen arkadaşları da zaten hiç anlamadım. Sanki az paraymış gibi yazmaları garip. Farkında mısınız bilmiyorum ama arkadaşın bütçesinin 2 katı fiyatında öneri yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Alma! Bu kadar insan senin iyiliğin için yazıyor kötülüğün için değil. Buyur alt tarafta senin için araştırdım.

İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G 3,6GHz 6MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı

Anakart: Asus Prime A320M-K DDR4 S+GL AM4 mATX Anakart Fiyatı

RAM: ePttAVM - Crucial Basics 8GB 2400MHz DDR4 CB8GU2400-Kutulu

Harddisk: Western Digital 500 Gb Sata-2 7200rpm 16mb Wd5000avcs - n11.com

Kasa ve güç kaynağı: TX K9 500W 2xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, 1x8cm Arka Fan, Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası (TXCHK9P500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Toplam: 1550TL

Öyle 1000-1500TL fazla değil sadece 50TL daha vererek daha iyi, daha güncel ve sıfır bir bilgisayara sahip olabilirsin.

Üstüne 1000-1500 TL daha koy diyen arkadaşları da zaten hiç anlamadım. Sanki az paraymış gibi yazmaları garip. Farkında mısınız bilmiyorum ama arkadaşın bütçesinin 2 katı fiyatında öneri yapıyorsunuz.
Apu sistemlerde ram frekansı ve çift kanal ram çok önemlidir. Hatta tek kanal ram çift kanal ram'e göre neredeyse 2 kat daha performanslı.
Güzel kasa kışın kombi olarak kullanır.
İlla onu al demedim. Onun gibi bilgisayarların olduğunu söyledim.

Arkadaş bütçe belirtmemiş yalnız.
Konu sahibinin "Alınır mı?" dediği bilgisayarın fiyatıyla aynı fiyata bir bilgisayar topladım. Bütçeyi tahmin etmenin o kadar da zor bir işlem olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sırf bütçe direk yazılmadı diye önerdiğiniz bilgisayar, "Alınır mı" diye sorulan bilgisayarın fiyatının neredeyse 2 katı. Farkında mısınız?
Apu sistemlerde ram frekansı ve çift kanal ram çok önemlidir. Hatta tek kanal ram çift kanal ram'e göre neredeyse 2 kat daha performanslı.
Sanırım anakartın RAM slot sayısına bakmadınız. Eğer çift kanal önerseydim ileride yükseltme yapılacağı zaman sorun olacak.

Son düzenleme:
Konu sahibinin "Alınır mı?" dediği bilgisayarın fiyatıyla aynı fiyata bir bilgisayar topladım. Bütçeyi tahmin etmenin o kadar da zor bir işlem olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sırf bütçe direk yazılmadı diye önerdiğiniz bilgisayar, "Alınır mı" diye sorulan bilgisayarın fiyatının neredeyse 2 katı. Farkında mısınız?

Sanırım anakartın RAM slot sayısına bakmadınız. Eğer çift kanal önerseydim ileride yükseltme yapılacağı zaman sorun olacak.
Neden 2 kat performansı sonra alsın? Şimdi 2*4 ram kullanır keyfine bakar. 4 slotlu bir anakart işini görür. Ayrıca herkes parasının yettiği kadar bilgisayar almıyor belki bu işimi görür fazlasına gerek yok demiştir.

Neden 2 kat performansı sonra alsın? Şimdi 2*4 ram kullanır keyfine bakar. 4 slotlu bir anakart işini görür.
Öyle bir şey demiş olsaydı ona göre öneri yapardım. Belkilere göre değil direk alacağı bilgisayarın fiyatıyla oldukça yakın fiyata topladım. Evet eğer ileride yükseltme yapılmayacaksa 2*4 şeklinde de alınabilir. Ama yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bu yüzden de ben 1*8 koydum.
Ayrıca herkes parasının yettiği kadar bilgisayar almıyor belki bu işimi görür fazlasına gerek yok demiştir.
Tamam işte. Eğer öyle dediyse o paraya bir bilgisayar alacak değil mi? O zaman niye ona almak istediğinden 2 kat pahalı bir bilgisayar öneriyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı