N11 Mobile özel kupon kampanyası saçmalığı

• Konuyu başlatan Techh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.542

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.
9 Ocak tarihinden 11 Ocak tarihine kadar istediğim ürünü almak için N11'in Mobile özel sunduğu sınırlı sayıda dağıtılan ve sınırlı kullanım adedi bulunan 1000 TL üzeri 200 TL kuponunu almak için çok uğraştım. Günde 3 defa farklı saatlerde kuponları kullanıma açıyorlardı. Bahsettiğim kuponun dağıtım adedi 200 (yanlış hatırlıyor olabilirim) kullanım sınırı 15 idi. 15 kullanımdan sonra kupon sizde bulunsa bile tamamen kullanıma kapanıyor. Mobil üzerinden çok denemem rağmen bir türlü kuponu edinemedim. En sonunda bilgisayar üzerinden son gün ve son saatte kullanıma açılan kuponu edinebildim. Yaklaşık 2-3 saniye falan sürdü. Fakat kuponu alır almaz kuponlarım kısmında kuponun "tükendi" ibaresi ile yer aldığını gördüm. Bana bu durum mantıksız geldi. Kuponun alınması, sepete gidilip-uygulanması, ödemenin gerçekleşmesi ile beraber 15 kişinin bu kuponu 15-20 saniye civarında tüketmesinin pek mümkün olmayacağını düşündüm ve N11 canlı destek üzerinden kendileri ile irtibata geçtim. Papağan gibi aynı cümleyi geveleyip durdular. (hızlı olan kullanır vesaire.) Ardından müşteri hizmetleri üzerinden 2 kere talep oluşturup bu durumun beni tatmin etmediğini hata olabileceğini ilettim. 2 kere canlı desteğin verdiği cevabın aynısını verip durdular.
İlk sorum: Bu 1000 TL üzeri 200 TL ve 7500 TL üzeri 1000 TL şeklinde kullanıma sunulan kuponu kullanabilen sosyal kullanıcısı hiç var mı?
İkinci sorum: Ben bu durumun pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kullanıcılarını aldatma gibi bir durum sezdim kendi düşünceme göre. Tabii ki bu durumu kanıtlayamam. Bu konu hakkında şikayet oluşturabileceğim bir platform bulunuyor mu?

Yani aslında mümkün geliyor bana. Bu tür kuponları alıp kullanabilmek için her şeyi hazırda bekleten insanlar var. Benzer bir şey Trendyol'un dağıttığı mega kupon olayında da var. 2-3 kere denk geldim, abartısız söylüyorum 1 saniye bile sürmüyor kuponların tükenmesi.

Muhtemelen o sistemde ödemenin gerçekleştirilmesine gerek yok. Kupon sistemine tanımlanıyor. Hemen sepetlerine gidip kuponu uygula diyorlar. Sistem, o uygulanma butonuna basılma sayısını sayıyor. Hani adam belki ödeme ekranında satın almaktan vazgeçiyor, iptal ediyor ama sistem buton sayısına göre hesapladığı için tükenmiş oluyor. Ben durumu o şekilde yorumladım.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Aynı şeyi bende yaşadım o 200TL'yi almak için çok uğraştım ama kullandırtmadı yalan bana kalırsa o kupon.
Kendilerinin takındıkları tavır ve verdikleri cevaplar kesinlikle tatminkar değil. Üstelik bugün kullanıma sundukları süper tık hızı kupon kampanyalarında 1250 TL üzeri 100 TL kuponu kullanım sınırlandırması getirmeden 4000 TL kontenjan ile açmışlar. Gerçekten çok ilginç.
ŞikayetVar'da belirtebilirsiniz. Bunun üzerine sizi başka bir papağan arayıp:

-Konuyla ilgili not aldım. İlgili birime iletiyorum. Size en kısa sürede dönüş sağlayacaklar.

+İlgili birim: ...

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Gayet açıklayıcı, teşekkür ederim. Şikayetvar ile uğraşmam bu yorumdan sonra.
Yani aslında mümkün geliyor bana. Bu tür kuponları alıp kullanabilmek için her şeyi hazırda bekleten insanlar var. Benzer bir şey Trendyol'un dağıttığı mega kupon olayında da var. 2-3 kere denk geldim, abartısız söylüyorum 1 saniye bile sürmüyor kuponların tükenmesi.
Benim de her şeyim hazırda bekliyordu. Sepetime gidene kadar tükenmiş olması çok mantıksız geldi bana sadece.
Muhtemelen o sistemde ödemenin gerçekleştirilmesine gerek yok. Kupon sistemine tanımlanıyor. Hemen sepetlerine gidip kuponu uygula diyorlar. Sistem, o uygulanma butonuna basılma sayısını sayıyor. Hani adam belki ödeme ekranında satın almaktan vazgeçiyor, iptal ediyor ama sistem buton sayısına göre hesapladığı için tükenmiş oluyor. Ben durumu o şekilde yorumladım.
Muhtemelen dediğiniz gibi gerçekleşiyor. Daha önce kupon kullanımı sırasında ödeme hatası sonrası geri işlem yapmak istediğimde kuponu uygulayamamıştım. Kuponun kuponlarım kısmında gözükmesine rağmen üstelik. Kendileri 30 dakika sonra tekrar denememi, sistemlerinde kullanılıyor gözüktüğünü belirttiler. Çok saçma olsa da yapacak bir şey yok.
Bir kupon tanımlayacaklar insanları oyuncak ettiler gerçekten.

O kuponu alıp ödeme yapana kadar 15 adet kupon kullanılıyor zaten. Bir önceki kampanyada o kadar hızlı davranmama rağmen ödeme ekranında kuponlar tükendi. Ödemeyi de kayıtlı kartla yapmaya çalışmama rağmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı