N11 RAM iadesi almıyor

Açılmadan iade edebilirsiniz. Açtıktan sonra servis raporu ya da arıza bildirimi yapmış olmanız gerekiyor. Eskiden keyfe keder açıpta iade etme kolaydı. Birçok müşteri bunu keyfi olarak sabote niyetine kullandığından kaldırdılar.
Ticaret bakanlığının yazısını bulamadım örnek bir yazı attım. Siteleri düzgün dizayn olmadığından birşeyi bulması zor ama bu şekilde.

Bütün firmaların stoklarında önceden iade edilmiş mallar var. Üzerine benzer etiket yapıştırıp satıyorlar bizlerde alıyoruz aslında aldığımız ürünlerin bazıları önceden iade edilmiş sonrasında üzerine etiket yapıştırılmış ürün. Burada önemli olan ürüne zarar gelmediği sürece iade alabilir yani üstünde mi tepinmiş napmış adam. Tabi ki de firmanın da hakları var yada belirttiği ibareler varsa şöyle olursa böyle olursa iade almam tabi ki de almayabilir.

Birçok müşteri bunu keyfi olarak sabote niyetine kullandığından kaldırdılar.

İyi yapmışlar.

Çoğu ürüne fabrikasyon olarak önlem koyuluyor mağazanın böyle bir şeyi yapabileceğini düşünmüyorum ama hazır sistemlerde yapılabilir mi? Evet ama onda da iade edilmiş ürünü takarlar haberin olmaz. Güvenlik bandrolü vs. nereden bulacakta takacak?

Firmanın zarar noktasinu zaten düşünerek bu işlemi yapıyoruz. Beyaz eşya almadık kullanıp iade etmedik, kişisel temizlik ürünü de almadık ki teslim anında sorun yaşansın. Ürün online alındı ve ben ürünü geldiğinde gördüm. Bu noktada 6502 ye göre iade hakkım mevcut. Thkk yi okudum bu konuda. O yüzden mağaza aynı ürünü fiziksel bir hasar olmadığı sürece satabilir. Ramleri kirsam kapakları soksem kabul hatalıyim ancak ben sadece kutuyu açtım.

Birçok satıcı ithalatçı satıcı ve belirli markalar üzerinde bulunan seri numaralarını başkalarının basma hakkını vermiyor bu sebeple satıcının elinde kalıyordu. Sonra doa ürünü diye satışa çıkıyordu. İşlemci kutularının etiketlerini bile patentledikleri için etiket vurup geçeyim muhabbeti zor. Bu sebeple etiketi açılmış ürünler için cayma hakkı kaldırıldı. Yakın zamanda iade kapsamı muhabbeti tamamen değişecek ve iade süreci için kutu açılsada açılmasada servis raporu istenecek. Çok fazla satıcıyı sabote ettiler bu sebeple bu tip bir yöne doğru gitmeye başladılar.

Kutusu açılmış ürünü kimse sıfır diye almaz kusura bakma. 0 demek kutusu fabrikadan sonra hiç açılmamış demektir.

Eğer ki denilen gibi özel bir tutucu varsa zaten bunu satıcı firma kendi yapamaz. Ama dikkat edin bazı ürünlerde kullanıcılar yorumlar yapıyor gelen ürün sanki açılmış gibiydi tarzında. Kısaca özellikle büyük firmalar iade konusunda çok sorun yaratmaz Hepsiburada, Amazon tarzında. Bu biraz müşteriye olumlu gözükmek amaçlı yani yoksa mesela N11'deki normal bir satıcı böyle büyük bir firma kadar kendi zararını düşünmeyecek şekilde hareket etmez doğal olarak onunda hakkı var.

Satan kişi ithalatçıysa distribütör servisine etiket bastırtmak zorundaysa ücret ödüyor öyle tekrar kutulanıyor. Yoksa doa ürünü olarak satmaya çalışacak. Bu sefer de zararına satış. Durumu servise iletin rapor çıkartsınlar.

Şunu anlamıyorsunuz galiba. O ürün açıldı mı? Evet, açıldı. O halde ikinci ele düştü ve mağaza tekrar satarsa alıcı tekrar açılmış diye iade edecek ve mağazanın itibarı zedelenecek. Ne kadar bencilsiniz aklım almıyor. Saçma sapan iş yapmasaydınız. İade alınmayacak, almamalılarda.

Kutusu açılmış ürünü kimse sıfır diye almaz kusura bakma. 0 demek kutusu fabrikadan sonra hiç açılmamış demektir.
Hadi ya kardeşim benim oylemiymis? Tüketici hakkının ihlalini kim karşılayacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…