N11 Tekramarket MSI klavye iade süreci

Barış777

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. N11'de Tekramarket satıcısından 04/04/2025 tarihinde sipariş verdiğim MSİ Strike 600 klavyenin aldığımın ertesi günü kullanmaya başlayınca bozuk olduğunu fark etmem ve iadesini talep etmemle ilgili süreci burada paylaşmak istiyorum. Doğrudan satıcıyı karalama üzerine açtığım bir konu değil ancak rahatsız edici birkaç şey var. En başta ürünün bozuk olması tabii ki.

Üründe kendi kendine tuşların devreye girmesi şeklinde bir problem var. Ortalama 4 dakika arayla bir satırlık rastgele harflere basıyor en son da F1'e basıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. Bunun haricinde iade ederken dile getirmediğim bir şey daha fark ettim. Ürünü bilgisayara bağladığımda RGB ışıkları yanmamıştı. Ancak ben ürünü iade ettikten sonra aynısını Hepsiburada üzerinden tekrar satın aldığımda yeni gelende RGB hemen devreye girdi. İade edilende MSİ Control Center'ı indirip oradan Mystic Light üzerinden RGB'yi devreye sokmuştum. Ancak asıl mevzu ortalama 4 dakika arayla kendi kendine tuşların devreye girip basması. Elimde başka bir klavye daha var. (f klavye) O normal şekilde çalışıyor. O gün yani elime geçtiği günün ertesi günü bir süre denedim baktım olmuyor iade talep ettim. Sonra da satıcıya mesaj attım. Ürünü beğendiğimi ama bu sorundan dolayı iade ettiğimi söyledim. Tekrar mı satın alayım yoksa direkt değiştirir misiniz diye bir soru sordum ama cevap ''ürün arızalı ise yetkili servise gönderilir, rapor çıkması halinde iade işleminiz yapılır.'' şeklinde oldu. Ben de biraz canım sıkılarak ''Rapor çıkmasa da iade edilecektir tabii ki. Değişim falan da istemiyorum'' benzeri bir yazı yazdım ve ekşi sözlükte bu mağazayı aratıp son girdiyi okuyunca can sıkıntım daha da arttı açıkçası. Neyse dün bildirim geldi. Mağaza ürünü yetkili servise gönderip 14 gün süre istemiş. Tekrar iade talebi oluşturdum ve bugün yine ret yedim. Şöyle de bir yazı yazmışlar; Mevzuata Göre İadesi Kabul Edilmeyen Ürün. Altında da yine ''ürün incelenmek üzere yetkili servise gönderilmiştir.'' yazıyor. Şunu belirtmek isterim, ürünün kutusunda ambalaj falan yok. Açıldı da ambalajı bozuldu gibi bir durum söz konusu değil. Bunun teyidini ürünü tekrar satın alarak zaten görmüş oldum. Üründe fiziksel olarak hiçbir kusur yok. Kutusunda da aynı şekilde. Yani hangi mevzuatmış bu iade kabul etmiyor? Bu mağazanın beni uğraştıracağını düşünüyorum. Beklemeden tüketici hakem heyetine şikayet edeyim diyorum. Çünkü en basitinden ürün arızalı olsa da olmasa da iade etmek istiyorum. Kaldı ki arızalı. Buraya ürünün bende olduğu gün çektiğim kısa bir videoyu da ekliyorum. Keşke daha uzun ve uzaktan bir video çekseymişim. * msi strike 600 *
Haricinde iade ederken faturasına iliştirdiğim notu, satıcıya yazdığım iki mesajı ve iadenin son durumunun görselini de ekleyeyim.

Düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Dileğim en kısa yoldan çözüme ulaşması.

Şunu da sormak istiyorum. Benim iade talebim bu şekilde ret yiyorsa demek ki satıcı iadeyi kabul etmezse N11'de satıcıdan yana taraf olmaya devam edecek sanıyorum. Yanılmıyorum herhalde?

Dosya Ekleri

• photo_2025-04-15_15-02-06.jpg
    160,1 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2025-04-09 180843.png
    85 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-04-15 144949.png
    64,1 KB · Görüntüleme: 38
Hocam, bu durumda 2 farklı hakkınız var. Birisi cayma hakkı yani koşulsuz olarak iade hakkınız, beğenmedim demeniz yeterli. Diğeri ise ayıplı üründe tüketicinin seçimlik hakları. Ürünün ayıplı olduğunun tespiti servis tarafından yapılır.

Ürünün ayıplı olduğunu belirttiğiniz için satıcı servise yollamak istemiş fakat burada net olarak art niyet var çünkü ürününüz için "Mevzuata Göre İadesi kabul Edilmeyen Ürün" açıklaması yapmışlar ki bu tamamen yanlış.

Bence tüketici hakem heyetine başvurup satıcıya bildirin. THH'ni kaybettiklerinde 3000 TL'lik klavye için dosya masrafını + gerekirse 1660 TL bilirkişi ücretini ödeyince akıllanırlar.

Maalesef THH çok caydırıcı değil ama böyle görece ucuz alışverişlerde az da olsa caydırıcı.

Her şeyden önce, satıcıya "cayma hakkını kullanmak istiyorum" şeklinde belirtin hocam. Onu da THH başvurunuza eklersiniz.

Teşekkür ederim öncelikle. Satıcı bana daha en başta adım atıyor olsa bu konu hiç açılmazdı ama geldiğimiz nokta "Mevzuata Göre İadesi kabul Edilmeyen Ürün" şeklinde bir yazı ve bu insanın canını sıkıyor cidden. Hiç güven vermiyor. Servis süresi birkaç gün olsa bekleyeyim diyorum ama 14 gün olayı da bayağı fazla. Yapacakları şey bilgisayara takıp bir word dosyası açıp 5 dakika hiçbir şey yapmadan beklemek olacakken 14 gün bayağı abes kaçıyor. Belki 14 günü farazi yazmışlardır ama hiç güven vermiyorlar dediğim gibi en baştan. Rapor çıkarsa iade ederiz veya son ret bahaneleri...

Ekleme yapayım;
N11 ile görüştüm. Bana servis süresi 21 gün dedi. Bu kadar süre beklemek istemediğimi söyledim. Sonuçta ben her halükarda malı iade etmek istiyorum dedim. Sonuca göre size seve seve destek olacağız yazdı. Yani N11'de servise göre hareket ederiz şeklinde yaklaşıyor.

Servisin hadi maksimum 1 haftada falan çözüme ulaşması gerektiğini düşünüyorum çünkü dediğim gibi şikayetime göre bakacakları şey 5 dakika sürüyor. Hatta sürmüyor. Kısa bir süre beklesem mi yoksa direkt mi THH'ye başvursam mı biraz kararsızım.

Tüketici hakem heyetine ayrıntılı ve anlaşılır şekilde bir yazı yazarak an itibariyle başvurdum. Sonuçta mağaza kısa sürede hallederse şikayetimi geri çekebilirim. Yetkili servis olayını bekleyip 14 günlük cayma hakkını hiç etmek istemiyorum. Ne olur ne olmaz.

(Ayrıca tamam ben direkt iade istesem de yetkili servis olayını istemesem de yetkili servise gönderilen bir ürün yani işleyen bir süreç var ama N11'de şu an ürün iadem ret yediği için siparişim iadede görünmüyor. Belki ben yanlış anlıyorumdur. Tekrar iade talebi verebiliyorum. Tabi ertesi gün yine ret yemek kaydıyla.)

Son düzenleme:
N11 ile görüştüm. Bana servis süresi 21 gün dedi.
Bu belirttikleri süre doğru değil. Servis süresi 20 iş günü, cumartesi dahil. Bu süre hiçbir satıcı veya servis sağlayıcı tarafından değiştirilemez. Garanti Belgesi Yönetmeliği'nde ekte belirtilen ürünlerin süreleri içerisinde belirtilir.

Bu görüşmelerini yazılı şekilde kendilerine iletip aldığın olumsuz cevabı da ekleyerek Cimer üzerinden sana bu cevabı veren şirkete en yakın Ticaret İl Müdürlüğünü bulup "x Ticaret İl Müdürlüğüne" diye yazına başlayarak denetim ile para cezası almaları için dilekçe gönderebilirsiniz. Yazının içerisinde özellikle 6502 sayılı kanun ihlalinden dolayı denetim ve para cezası uygulanması amaçlı yazdığını belirtip bunun Tüketici Hakem Heyeti hükümleri içerisine girmediğini belirtmen gerekiyor. Yoksa yanlış bir şekilde THH'ye bunu yazın diye geri dönüş yapabiliyorlar. Doğru aşama bu dilekçenin ilgili Tİcaret Bakanlığı birimine yönlendirilmesi olacaktır.

Ayrıca kendilerine ürün ulaştığında ürünün ulaşıp ulaşmadığına dair soru sorarak bir eposta gönderebilirsiniz. Buna verilecek cevap ürününüzün kendilerine teslim olmadığı gibi bir savunma yapmaya kalkarlarsa onlara teslim edildiğine dair ispat yerine geçer.

Not: Küçük bir ekleme, Sahibinden Param Güvende ile alırken aldığın ilanın bilgilerinin senin ürünün ile uyuşuyor olması çok önemli. Bazen bu uyuşmayabiliyor. Eğer bilgiler uyuşmazsa örneğin ilanın ismi farklı senin satın aldığın farklı ise bu satış sözleşmesi hiçbir işine yaramaz ve garantisini kullanamazsın.

Son düzenleme:
Son durumu paylaşayım. 1 hafta önce 1'er dakika arayla 3 farklı numaradan aranmıştım. Arandığımda fark etmedim. Numaraları kontrol ettiğimde ikisi hukuk bürosunun biri de Tekramarket'in numarası çıkmıştı. THH başvurumun kendilerine iletildiğini düşündüm. Numaralara geri dönmedim. Çünkü açıkçası hukuk bürolarının arabuluculukla alakalı olduğunu düşündüm ki başka hangi ihtimalle arasınlar? Mağazanın da yapacağı şeyin sadece iade etmek olduğunu düşünerek geri aramadım. [ Keşke aradıklarında fark etseymişim veya geri arasaymışım ] O güne kadar ve devamındaki bekleyişim hem THH'nin durumla ilgilenmesi hem de mecburen servis sürecinin son bulmasıyla alakalı oldu. Birkaç gün önce şikayetvar sitesinde Tekramarket'tan klavye alan bir kişinin yaptığı paylaşımı gördüm. Klavye eline hasarlı ulaştığı için iade etmiş ve mağazaya ulaşan ürünün servis raporu 6 gün sonra çıkmış. Ben de dedim muhtemelen benimki de çıkmıştır çünkü 3. haftayı doldurmak üzereydi ürün mağazaya ulaşalı. N11 müşteri hizmetlerine yazarak tekrar iade talebi oluşturdum. (Kendim oluşturamıyordum saçma bir şekilde. Sipariş tamamlanmış görünüyordu.) Aynı gün akşam iadem onaylandı. THH'ne başvurumun da iptalini istedim dilekçe göndererek. (e-posta ile gönderdim) Ayrıca bugün de mağaza beni arayıp iade oluşturabilirsiniz dedi. Herhalde iadeyi onayladıklarına dair kendi aralarında bilgi paylaşımı mı sağlayamadılar bilemiyorum. İlk aramalarının sebebi de raporun çıktığını söylemek içinmiş. (ilk arama bu yukarıda bahsettiğim hukuk bürolarıyla art arda aramaları. Ürün mağazaya ulaştıktan 2 hafta sonra gerçekleşmişti.)

Neyse sorun çözüldü. Böyle bir durum yaşayan olursa burayı okuyabilir. Bir de şayet üründe arıza var diye iade yaparsanız mağaza talep ederse ki etme olasılığı %100 gibi bir şey, servis olayını çekmek mecburiyetindesiniz sanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…