Merhabalar. N11'de Tekramarket satıcısından 04/04/2025 tarihinde sipariş verdiğim MSİ Strike 600 klavyenin aldığımın ertesi günü kullanmaya başlayınca bozuk olduğunu fark etmem ve iadesini talep etmemle ilgili süreci burada paylaşmak istiyorum. Doğrudan satıcıyı karalama üzerine açtığım bir konu değil ancak rahatsız edici birkaç şey var. En başta ürünün bozuk olması tabii ki.
Üründe kendi kendine tuşların devreye girmesi şeklinde bir problem var. Ortalama 4 dakika arayla bir satırlık rastgele harflere basıyor en son da F1'e basıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. Bunun haricinde iade ederken dile getirmediğim bir şey daha fark ettim. Ürünü bilgisayara bağladığımda RGB ışıkları yanmamıştı. Ancak ben ürünü iade ettikten sonra aynısını Hepsiburada üzerinden tekrar satın aldığımda yeni gelende RGB hemen devreye girdi. İade edilende MSİ Control Center'ı indirip oradan Mystic Light üzerinden RGB'yi devreye sokmuştum. Ancak asıl mevzu ortalama 4 dakika arayla kendi kendine tuşların devreye girip basması. Elimde başka bir klavye daha var. (f klavye) O normal şekilde çalışıyor. O gün yani elime geçtiği günün ertesi günü bir süre denedim baktım olmuyor iade talep ettim. Sonra da satıcıya mesaj attım. Ürünü beğendiğimi ama bu sorundan dolayı iade ettiğimi söyledim. Tekrar mı satın alayım yoksa direkt değiştirir misiniz diye bir soru sordum ama cevap ''ürün arızalı ise yetkili servise gönderilir, rapor çıkması halinde iade işleminiz yapılır.'' şeklinde oldu. Ben de biraz canım sıkılarak ''Rapor çıkmasa da iade edilecektir tabii ki. Değişim falan da istemiyorum'' benzeri bir yazı yazdım ve ekşi sözlükte bu mağazayı aratıp son girdiyi okuyunca can sıkıntım daha da arttı açıkçası. Neyse dün bildirim geldi. Mağaza ürünü yetkili servise gönderip 14 gün süre istemiş. Tekrar iade talebi oluşturdum ve bugün yine ret yedim. Şöyle de bir yazı yazmışlar;
Mevzuata Göre İadesi Kabul Edilmeyen Ürün. Altında da yine ''ürün incelenmek üzere yetkili servise gönderilmiştir.'' yazıyor. Şunu belirtmek isterim, ürünün kutusunda ambalaj falan yok. Açıldı da ambalajı bozuldu gibi bir durum söz konusu değil. Bunun teyidini ürünü tekrar satın alarak zaten görmüş oldum. Üründe fiziksel olarak hiçbir kusur yok. Kutusunda da aynı şekilde. Yani hangi mevzuatmış bu iade kabul etmiyor?
Bu mağazanın beni uğraştıracağını düşünüyorum. Beklemeden tüketici hakem heyetine şikayet edeyim diyorum. Çünkü en basitinden ürün arızalı olsa da olmasa da iade etmek istiyorum. Kaldı ki arızalı. Buraya ürünün bende olduğu gün çektiğim kısa bir videoyu da ekliyorum. Keşke daha uzun ve uzaktan bir video çekseymişim. *
msi strike 600 *
Haricinde iade ederken faturasına iliştirdiğim notu, satıcıya yazdığım iki mesajı ve iadenin son durumunun görselini de ekleyeyim.
Düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Dileğim en kısa yoldan çözüme ulaşması.
Şunu da sormak istiyorum. Benim iade talebim bu şekilde ret yiyorsa demek ki satıcı iadeyi kabul etmezse N11'de satıcıdan yana taraf olmaya devam edecek sanıyorum. Yanılmıyorum herhalde?