N3450 laptop için hafif ve kullanımı kolay Linux dağıtımı önerisi

Daha fazla  
İnternette gezinmelik laptop aldım ama Windows'u ne kadar hafif yapsam da çok RAM ve CPU kullanıyor. Linux Mint Xfce denedim ama işlemci 1.1 GHz ile takılı kalıyor ve bu çok büyük performans kaybı oluyor. ThrottleStop yüklemeye çalıştığım da beceremedim birkaç yükleme yöntemleri var ama kodları teminale girdiğim de hata alıyor. Bunlar dışında 1.1 GHz olmasına rağmen Windows'dan daha iyi bir performans sunuyor. Laptopum Vestel v Note 1341 detaylı özelliklerini aşağıya yazacağım.
Özellikler:
Intel Celeron N3450 1.1 GHz temel frekans 2.2 GHz Turbo.
4 GB DDR3 RAM.
64 GB SanDisk SSD.
Intel Graphics HD 500.

Linux Mint Cinnamon. Xfce sürümü düşük gibi gözüksede deneyimledigim kadarıyla bayağı bi' buglu. İnternette sörf yapabilirsiniz. 720p 60FPS videolar izleyebilir, Office programları kullanabilirsiniz.

Linux Mint Cinnamon. Xfce sürümü düşük gibi gözüksede deneyimledigim kadarıyla bayağı bi' buglu. İnternette sörf yapabilirsiniz. 720p 60FPS videolar izleyebilir, Office programları kullanabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla Linux Mint'in en ağır sürümü sorun yaratır mı? İşlemcinin 1.1 GHz de takılı kalmasını çözer mi?

Q4OS en hafif Linux dağıtımı diye çıkıyor nasıldır hocam? Linux'a daha dün başladım ve şimdiden çok soğudum. Her programı yüklerken kod veya araştırmamız gerekiyor. Bir ZIP dosyanın içinde bir sürü dosya oluyor. İnternetteki Linux için yapılmış programları indiremiyorum ne kodu gireceğimi de bilmiyorum.

Son düzenleme:
antiX veya Lubuntu kullanabilirsiniz, eğer daha kolay olsun diyorsanız Mint XFCE.
Q4OS en hafif Linux dağıtımı diye çıkıyor nasıldır hocam? Linux'a daha dün başladım ve şimdiden çok soğudum. Her programı yüklerken kod veya araştırmamız gerekiyor. Bir ZIP dosyanın içinde bir sürü dosya oluyor. İnternetteki Linux için yapılmış programları indiremiyorum ne kodu gireceğimi de bilmiyorum.

Kullandığınız dağıtım nedir? Bazı dosyalar belli dağıtımlar için olabiliyor.

antiX veya Lubuntu kullanabilirsiniz, eğer daha kolay olsun diyorsanız Mint Xfce.

Konu da yazmıştım Linux Mint Xfce. Hiç Linux kullanmadım ve kod girmek işkence geliyor.
antiX veya Lubuntu kullanabilirsiniz, eğer daha kolay olsun diyorsanız Mint Xfce.

Hocam Linux için CPU frekansını düzgün gösteren uygulama var mı? Ben CPU-Z ile baktım ama güvenemiyorum Wine ile çalıştırmıştım.

Konu da yazmıştım Linux Mint Xfce. Hiç Linux kullanmadım ve kod girmek işkence geliyor.

Hocam Linux için CPU frekansını düzgün gösteren uygulama var mı? Ben CPU-Z ile baktım ama güvenemiyorum Wine ile çalıştırmıştım.

İşiniz çıktıysa kod ile hallediyosunuz paket yükleyicileri bir yere kadar götürüyor. Görev Yöneticisi olması gerek Mint'te.

Bildiğim kadarıyla Linux Mint'in en ağır sürümü sorun yaratır mı? İşlemcinin 1.1 GHz de takılı kalmasını çözer mi?

Yanlış biliyorsunuz en hafif sürümlerdne bir tanesindir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı