N5000 laptop RAM'ini ve işlemcisini değiştirip SSD taksam hızlanır mı?

Eymosh

Femtopat
Yer
Odası
Daha fazla  
Resimdeki özelliklerde laptopum var. Bilgisayar çok yavaş. Onun RAM ve işlemcisini değiştirip bir de SSD taksam Roblox, Minecraft, GTA 5 gibi oyunları kasmasız kaldırır mı?

Bulduğum güzel denilen işlemci, RAM ve SSD.

İşlemci: Intel Core I5-3470 3.2ghz 1155p Hd2500 Tray Işlemci | Trendyol

RAM: Kingston Hyperx Fury 16gb 2666 Mhz Ddr4 Ram Hx426c16fb3/16 | Trendyol

SSD: SanDisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-480G-G26) | Trendyol

Bunlar kötüyse oyunları kasmadan kaldıran ucuz işlemci, RAM ve SSD önerirseniz sevinirim

Dosya Ekleri

• gvcggg.PNG
    3,4 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ? Ayrıca laptop için masaüstü donanımları uyumsuz.

Laptop işlemcileri genelde değişmez değilse bile o işlemciyi takamazsınız ve aşırı fazla uğraşırsınız.
Aynı şekilde o RAM'de laptopa takılmaz.
ve FPS artışı yaşamazsınız. SSD takarsanız bilgisayarınız hızlanır ama FPS değişmez.

Bilgisayarınızın modelini belirtirseniz ona göre RAM ve SSD önerelim.

İşlemciyi geçelim, laptop işlemcileri çoğunlukla modüler değildir, seninkisi için bu durum daha da geçerli ve o işlemci masaüstü için modüler olsaydı dahi uymazdı(Makineyi bozmayı göze aldıysan ve iyi bir tersine mühendislik yeteneğin varsa bilemeyeceğim).
RAM konusunda seçtiğin RAM laptoplar için değil, sana daha çok SODIMM(hatam yoksa) (LP)DDR4 tarzı bir RAM lazım .Eğer bilgisayarında bir RAM yuvası daha varsa(bence olmamalı ama Casper in hem gömülü hem çıkarılabilir ram desteğini C350de sağladığını hatırlıyorum) belki notebook sınıfı uygun standartta bir RAM yükseltmesi yapabilirsin ama zaten Minecraft ı 4GB ram ile de oynayabilmen gerekir(grafikler ağır geliyorsa o RAM den önce işlemcidendir GPU da zaten işlemciye gömülü).
Eğer bilgisayarında SSD yoksa bu çoğu cihaz için yavaşlık sebebi, Windows 10 HDD ile çok darboğaz yapar, ve bazı cihazlardaki HDD ler de alternatiflerine göre yavaş olabiliyor.Ancak senin seçtiğin SSD çok aşırı kaçmış daha basit ve ucuz birşey o işlemciyle daha iyi gider(performansta sorun yok ama SSD en hızlısı olsun demene gerek yok, birşeye dikkat edeceksen SSD nin TBWsi olsun).
SSD dışında şuan için birşey denemeni önermem, Bilgisayarın hakkında daha fazla bilgi vermen sana daha kısa, özlü, ve sadece senin değil bizim de daha rahat anlayacağımız(bazen yazdığını unutuyor insan) cevaplar vermemizde yardımcı olacaktır.
Minecraft düşük ayarlarda idare eder, Roblox u denemedim, GTA5 i de denemedim ama çok ağır olduğunu biliyorum, onu da kurmamak sorun olmasın yani.
RAM ve SSD ile ilgili olan bölümler (şu aralar değerinden fazla pahaya satıldığını farkettiğim 4GB gömülü RAM ve 500GB HDD varyantı bulunan) Casper C350 içindir. Sayın kullanıcı sorununu cevabımı kendine yorumlayarak okuyabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…