Nakil işlemi yapmadan interneti kullanmak

Heroxa

Femtopat
Daha fazla  
Yeni bir eve taşındık ve artık orada oturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde internet sağlayıcı firmamı arayıp taşındığımızı, interneti nasıl taşıyabileceğimi sordum. Bana bazı evraklar doldurmam gerektiğini ve 650 TL'lik bir kurulum ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Teşekkür edip telefonu kapattım.

Birkaç gün önce ise, merakıma yenik düşüp eski modemi fişe taktım. Prizlerin oradan aşağı uzanan yeşil kabloyu modemin WAN girişine bağladım. Sonra bir baktım ki internet aktif. Birkaç gündür de kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla nakil işlemi olmadan böyle bir şey mümkün değildi. Bu nasıl olabilir?

Yeni bir eve taşındık ve artık orada oturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde internet sağlayıcı firmamı arayıp taşındığımızı, interneti nasıl taşıyabileceğimi sordum. Bana bazı evraklar doldurmam gerektiğini ve 650 TL'lik bir kurulum ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Teşekkür edip telefonu kapattım.

Birkaç gün önce ise, merakıma yenik düşüp eski modemi fişe taktım. Prizlerin oradan aşağı uzanan yeşil kabloyu modemin WAN girişine bağladım. Sonra bir baktım ki internet aktif. Birkaç gündür de kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla nakil işlemi olmadan böyle bir şey mümkün değildi. Bu nasıl olabilir?
Evde önceden oturan birisi varsa ve internetini iptal ettirmediyse (herhangi bir sebepten dolayı o evde aktif abonelik varsa yani port aktifse) siz nakil yaptırmadan kendi modeminizi de kullanabilirsiniz. Olay tamamen portun aktif olup olmaması. Türk Telekom kullanmıyorsunuz muhtemelen çünkü TT, aboneleri kendi portundan mı bağlanıyor diye kontrol ediyor. Ama başka bir firma kullanıyorsanız portun açık olduğu herhangi bir yerde modem çalışır. Bunun sözleşme kurallarına uygun olmadığını belirterek şunu da ekleyeyim, mesela sizin hizmetiniz 100Mbps diyelim ama yeni evinizdeki aktif port 35Mbps tanımlı olsun, siz 35Mbps hız alırsınız. Bunun tersi de mümkün, port hızı daha yüksek bir yere kendi pppoe bilginizi girerseniz de daha yüksek hızda kullanırsınız. Ama o evdeki aktif abonelik - port iptal edilirse kullanamazsınız. Şimdi sizin eski evinizde aktif aboneliğiniz olduğu için oraya taşınan kişi belki abonelik başlatmada sorun yaşayacak, altyapı fiberse belki modem otomatik kurulum yapacak ve sizin internetinizi kullanacak, yaptığı illegal işlemlerden belki de siz sorumlu olacaksınız. Uzun lafın kısası bu dönemde 650₺ çok bir para değil, ayrıca TurkNet geçerseniz ilk nakil de ücretsiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı