Öncelikle merhaba bu sene 11. sınıf öğrencisiyim özel bir okulda okuyorum. Seneye belirli sebeplerden ötürü buradan ayrılmak istiyorum Anadolu lisesine nakil yapmak istiyorum. Şu an nisan ayındayız okulun kapanmasına 1.5 ay falan var ve nakil istediğim okul 3 kişilik kontenjanı duruyor. Sorum şu yazı bekleyip kontenjan 10 kişi falan olarak ve 12 olarak mı oraya girmeyi beklemek daha mantıklı? ( tanıdık bir müdür yardımcısı 12 olduğunda puanına bakmıyorlar dedi) yoksa şimdi işimi riske atmadan girmem mi daha mantıklı yoksa ve sizce bu ayda 3 kişi başvuru yapmış mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Nüfusa bağlı hocam. Zira benim ilçdeki Anadolu lisesi ben geçiş yapana kadar 3 kontejandı sonrasında da değişmedi tabii üstünden birkaç yıl geçti şu an sistem değişmiş midir bilemem.
Lise'den geçen sene mezun oldum ve 6 kere lisede nakil aldırdım şuan ki sistem belki değişmiştir bilmiyorum ama her şey okulun obp'sine veya LGS puanına bağlı. Mesela okul 95 OBP ile alıyor sizinki 78 girebilirsiniz ama sizden daha yüksek OBP'si olan bir öğrenci de nakil yaptırırsa siz sıralamada geriye düşersiniz. 10 kişilik sıralama açıldı siz 12.sıradasınız giremezsiniz o sıralamanın içinde olmanız lazım. Müdürlerin dediğine de pek inanmayın çünkü bende inandım dediği gibi çıkmadı. Yani diyeceğim şu okulun kapanmasına 1.5 ay kalmışken nakil aldırman saçma olur. Ama kimse sana yaz tatilinde nakil aldırmak istediğinde okula kesin girersin garantisini veremez.
Nüfusa bağlı hocam. Zira benim ilçdeki Anadolu lisesi ben geçiş yapana kadar 3 kontejandı sonrasında da değişmedi tabii üstünden birkaç yıl geçti şu an sistem değişmiş midir bilemem.