Nakil Nasıl Yapılır ve Lise Kayıt Zamanı Ne Zaman?

Hello

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Malum 5 gün sonra lise tercih sonuçları açıklanacak. Eğer nakil işlemi gerekirse tatili yarım bırakıp eve dönmem gerekecek. Bu nakil nasıl yapılıyor? Okula gitmek gerekiyor mu ve nakli aldıracak öğrencinin orada bulunması gerekiyor mu? Yoksa internet üzerinden de yapmamız mümkün mü? Bu ilk sorumdu şimdi 2.'ye geçelim.
Lise kayıtlarını ne zaman yapacağız?

Nakil işlemlerini e-okuldan hallediyorsun. Eğer tercih ettiğin bir liseye naklin gerçekleşirse eski lisene gidip birkaç evrak verip - veya oradaki memurlar senin e-okuldaki bilgilerini yeni okuluna gönderip- bunları yeni okuluna götürmelisin. Eğer evrak işleri filan olmazsa da yeni okuluna gitmen gerekecek kayıt işlemleri için. Kayıt işlemleri demeyelim. Okula gidip okulun vereceği öğrenci sözleşmesi, okul kuralları ve kimlik bilgileri, ev adresi gibi bilgileri dolduracaksın. Bir yığınla kağıt verecekler sen de doldurup bir dosyaya koyup onları okulun memuruna teslim edeceksin. Bunun için fotoğraf, posta pulu ve ayrıca a4 kağıdı da isterler. Bir de katkı payı isterler. Ama vermek zorunda değilsiniz. Yani tam ismini bilmiyorum ama okula yardım amaçlı para isterler ama zorunlu değilsin, eğer zorunludur derse hemen kanma iyice konuşun. Tabi eğer paranız varsa ve fakir değilseniz verin.

@gdeniz123 tam istediğim gibi cevap verdiniz teşekkürler fakat anlamadığım bir yer var. "Tercih ettiğin bir liseye naklin gerçekleşirse" de kastınız tercih listesinde olan bir liseye nakil aldırmak mı?

Hayır. Hani her hafta nakil için e-okuldan tercih hakkınız var ya. O nakil için tercih ettiğiniz liste. Yani ilk tercih listesi değil. Her hafta ayrı liste yazabilirsiniz. Bu sene için olmayabilir ama geçen sene 5 tane hakkımız vardı sanırım. Nakil istemediğimden bilmiyorum ama 5 tane filan tercih yapma hakkınız olur büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı