Nakil yaparken OBP puanları nasıl işliyor?

Plextv3

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba okulumdan memnun olmadığım için daha düşük puanlı bir okula başvuru yaptım. Okuduğum okulun istediği OBP puanı 94 sanırım benim OBP puanım 95. nakil başvurusu yaptığım okul 80 puanla öğrenci alıyordu fakat benim geçen seneki ortalamam 60 civarı. Nakil sırasında geçen sene aldığım not mu geçerli ve 14. sırada olmam 14 kişi arasından 14. olduğum anlamına mı geliyor yoksa 14. başvuru yapan olduğumu mu belirtiyor? Not: 11e geçtim.

1725474210188.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
O okula nakil aldıran kişilerin ilk 14üncü kişisi sensin, muhtelen o okula nakil aldırman biraz zor ve burdaki işleyen puanın ortaokuldaki OBP puanın, lise ile alakası yok.

O okula nakil aldıran kişilerin ilk 14üncü kişisi sensin, muhtelen o okula nakil aldırman biraz zor ve burdaki işleyen puanın ortaokuldaki OBP puanın, lise ile alakası yok.
Hocam birkaç yerde 1 yıl önceki ortalamam geçerli olduğu söyleniyordu nakil sırasında emin misiniz?

1 yıl önceki geçerli ortaokul OBP puanım 95 civarıydı 89 OBP'lik okula gidemedim 1 yıl önceki ortalamam 86 idi.
Tam anlamıyla ortalama ile nakil olmuyor anladığım kadarıyla. sınavsız öğrenci alan okullarda eğer kontenjan varsa ve kimse nakil yaptırmadıysa girebiliyorsunuz puanınız biraz düşük olsa bile.

1 yıl önceki geçerli ortaokul OBP puanım 95 civarıydı 89 OBP'lik okula gidemedim 1 yıl önceki ortalamam 86 idi.
Kankam o işler OBP ile olmuyor, şimdi nakil aldırdığın zaman okulun alt taban puanı vardır, eğer buna puanın yetmiyorsa asla giremezsin, diyelim yetiyor , o sıra okula nakil alan öğrencilerden daha fazla obp puanının olması gerekiyor. 000,1 puan bile daha yüksek olsa senin üstüne geçiyor. Yani 89 obp lik okula 95 ile girememen normal , çünkü o sıra nakil aldıran kişilerin obpsi senden daha yüksek, ve sanırım olay şöyleymiş ben yalniş biliyormuşum, bu obp puanı sınıf atladıkca bir sınıf aşşağı kayıyor yani 6,7,8 deki puanlar sayılıyorsa 10. Sınıf nakilde 7,8,9 sayılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı