Nakit avansta faiz olayı nasıl işliyor?

WhatsTheMatter

Kilopat
Taksitsiz, 1000 liralık nakit avans çekeceğiz diyelim. Faiz oranı 4 ile 5 arası mı neydi. Şimdi, hesap kesildiği an %4-5 arasındaki o faizi mi öderiz, yoksa hiç faiz ödemez miyiz? Çünkü taksitsiz ya hani. Bunun dışında nakit avans çekim ücreti var, onu biliyorum.

Bankamın Twitter'daki destek hesabıyla yazıştım, Günlük faiz işleyeceğini falan söylüyor, çok anlamadım. Şimdi bugün çeksem, 2 gün sonra ödesem, 30 gün sonra hesap kesim tarihinde ödeyeceğim faizden daha az mı faiz ödeyeceğim yani?

Rica ederim.

Faiz oranını kullandığınız süreye göre hesaplayıp KKDF ve BSMV vergilerini ekliyorsunuz.
30 gün vadeli 30 bin liralık bir çekimin ödemesi nasıl olur? Faizi %5 sayalım.
Bunu size soruyorum, çünkü bankanın uygulamasında (nakit avans çekim ekranında) kaç lira ödeyeceğimiz yazmıyor. Sadece faiz oranı yazıyor.

Her ne kadar uygulamada faiz tutarı gösterilmese de banka sitesindeki hesaplama aracını kullanabilirsiniz. %4,42 faiz ile hesaplarsak vergiler hariç olarak 1326 TL faiz ödersiniz ve ek olarak da nakit avans işlem ücreti alınır. Vergiler de yaklaşık olarak 398 TL tutuyor.

Her ne kadar uygulamada faiz tutarı gösterilmese de banka sitesindeki hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Vergiler hariç olarak 1326 TL faiz ödersiniz ve ek olarak da nakit avans işlem ücreti alınır. Vergiler de yaklaşık olarak 398 TL tutuyor.
O zaman çok bir şey değil ki bu. Ben Amerikadaki predatory cash advance olayı gibi bir şey sandıydım. Çok teşekkürler tekrardan.

Hesaplama formülünü tam olarak isterseniz:
  • Anaparayı 100’e bölünüz.
  • Faiz oranını 30 güne bölünüz.
  • Bulduğunuz iki sonucu çarpınız.
  • Çıkan sonucu da kullandığınız süre ile çarpınız.
  • Vergileri ekleyiniz.
Çok teşekkürler tekrardan.
Rica ederim. Nakit avans ücreti ödemek istemiyorsanız taksitli nakit avans veya kredili mevduat hesabı da bir seçenek. :)

Hesaplama formülünü tam olarak isterseniz:
  • Anaparayı 100’e bölünüz.
  • Faiz oranını 30 güne bölünüz.
  • Bulduğunuz iki sonucu çarpınız.
  • Çıkan sonucu da kullandığınız süre ile çarpınız.
  • Vergileri ekleyiniz.

Rica ederim. Nakit avans ücreti ödemek istemiyorsanız taksitli nakit avans veya kredili mevduat hesabı da bir seçenek. :)
KMH'da da faiz var ama, değil mi? Mesela bir bankanın hesaplama aracını kullanıyorum şimdi. 20 bin lirayı bugün çekip yarın ödesem 76 tl, 3 hafta sonra ödesem 881 tl faiz ödemem gerekiyor.

Yani velhasıl kelam, kart limitimizi komisyonsuz, faizsiz bir şekilde nakite çevirmenin legal bir yolu yok sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı