Nalburum ve içimi kemiren bir olay yaşadım

viyuviyu

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm sevgili arkadaşlar. Benim bir nalbur dükkanım var, geçtiğimiz günlerde orta yaşlı bir abi mangal seti sormak için geldi. Zor yürüyordu malum hava da sıcaktı mangal setlerinin en ucuzunu sordu. En ucuzu 185 TL'dendi. Fiyatı duyunca tabii yüzü düştü artık her şey ateş pahası. 150'ye olmaz mı diye sordu. Ben bu mangal setlerini 150'den alıyorum zaten abi olmaz dedim. Adamın bir anda yüzü düştü o an bir şey diyemedim için burkuldu, başını eğdi ve zor adımlarla dükkandan çıkıp gitti. O gün bu gündür içimi kemiriyor bu olay çok saçma biliyorum ama duygusal biriyimdir. Sorum ise şu; sizce 150'TL'den vermeli miydim? Yoksa bu olayı fazla mı büyüttüm?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen işini, ticaretini yapmışsın bunda bir sorun yok. Sadece yardımseverlik yapıp aynı fiyattan vererek sıfır kâr ile hediye edebilirdin ama bu sana kalmış bir olay ve bu seni iyi veya kötü yapmaz.

Selamünaleyküm sevgili arkadaşlar. Benim bir nalbur dükkanım var, geçtiğimiz günlerde orta yaşlı bir abi mangal seti sormak için geldi. Zor yürüyordu malum hava da sıcaktı mangal setlerinin en ucuzunu sordu. En ucuzu 185 TL'dendi. Fiyatı duyunca tabii yüzü düştü artık her şey ateş pahası. 150'ye olmaz mı diye sordu. Ben bu mangal setlerini 150'den alıyorum zaten abi olmaz dedim. Adamın bir anda yüzü düştü o an bir şey diyemedim için burkuldu, başını eğdi ve zor adımlarla dükkandan çıkıp gitti. O gün bu gündür içimi kemiriyor bu olay çok saçma biliyorum ama duygusal biriyimdir. Sorum ise şu; sizce 150'TL'den vermeli miydim? Yoksa bu olayı fazla mı büyüttüm?
Büyük ihtimalle siz o gün 150 liradan o mangal setini verseydiniz kendinizi iyi hissedeceğinizi düşünüyorsunuz ancak durum açık, bugün mangal setini iyi kalpli biri sayesinde alabilse yarın başka bir şeyi alamayacak. Yani herkes aynı davranmaz zaten o adama. Üstüne üstlük birine yardım edeceğim diye kendinizden kısmanız size zarar. Olayı çok takmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı