ibr4him3nes

Hectopat
Herkese merhaba,
Şimdi benim bir arkadaşım var daha öncesinden farklı baharatların etrafına peçete sarıp sigara gibi içiyormuş son zamanlarda öğrendiğim kadarıyla. Şu geçtiğimiz haftada şunu öğrendim nanenin etrafına da peçete sarıp* sigara gibi yapıyor ben de bir defa denedim hani resmen nane göğsünüzü ferahlatıyor ama merak ettiğim bir şey var bu ne kadar zararlı olur sizce tamam peçetenin dumanını çekmek zararlı fakat bunun dışında başka nasıl bir zararı olabilir bir fikriniz varsa alabilir miyim?

*Sigarayı düşünün bir kağıt ve içine sarılı tonlarca madde aynı şekilde bir sigara gibi fakat içinde sadece nane var ve etrafında sigara kağıdı değil de normal herkesin bildiği 3 katlı selpak veya peçete sarılı.

Ciğerleri mahveder. Nane, tütün gibi kolay yanabilen bir madde değildir. Daha önce denedim. Sadece sigaranın uç kısmına koyup deneyebilirsin. Sadece kağıt yanar. Kağıdı içmiş olursun.

Peçeteyi de içiyorsunuz en nihayetinde, yanlış mıyım? Peçetenin sigara kağıdı ve filtrseinden daha az zararlı olacağını düşünmüyorum. Ayrıca tütün yüzyıllardır bu şekilde tüttürülen bir mamul ama nanenin yakılınca ne tür bir maddeye dönüp de zararları olacağını da bilmiyoruz.

Ve ayrıca nikotin diye bir şey olmayacak içerisinde. Normal sigara içen biriyseniz bu kesmez. Puflar bile kesmiyor, nanenin keseceğini sanmam. Eğer hiç sigara içmeyen biriysen naneyle falan da deneme gereksiz.

Çay ile yap. Defter kağıdı kullan yani ince olsun. Bir de peceteden filtre yap tamam.

Ve ayrıca nikotin diye bir şey olmayacak içerisinde. Normal sigara içen biriyseniz bu kesmez. Puflar bile kesmiyor, nanenin keseceğini sanmam. Eğer hiç sigara içmeyen biriysen naneyle falan da deneme gereksiz.
Boyle fantezilere gerek yok işte

Ciğerlerine çektiğin herhangi bir dumanın yararı yok. Sadece zehir solumuş oluyorsun. Sigaranın ne kadar zararı varsa en az onun kadar zararı vardır. Ayrıca nanenin nikotin içermiyor olması yanıltmasın, bu sefer de karbonmonoksit soluyorsun. Peçeteye sarmana değinmiyorum bile ki beyazlatılmamış (unbleached) sigara kağıdına bile sarsan bu olayı masumlaştıramazsın.

Son düzenleme:
Sigara kağıdına sarın, Atatürk'ün savaş zamanlarında yaptığı gibi zorunlu olarak gazete kağıdıyla içmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…