Jasoelys

Decapat
Makaleler
14

Napoleon​

Filmin Konusu

Film, Napolyon'un çocukluğundan başlayarak, Fransa'nın Birinci Konsüllüğü'ne ve ardından İmparatorluğu'na yükselişini anlatıyor. Film, Napolyon'un karizma, hırs ve liderlik becerilerini gözler önüne seriyor. Filmin diğer önemli oyuncuları arasında, Josephine Bonaparte rolünde Vanessa Kirby, Mareşal Ney rolünde Damien Bonnard ve General Moreau rolünde Tahar Rahim yer alıyor.

Filmin hikayesi, Napolyon'un hayatının önemli olaylarını takip ediyor. Ancak, film, Napolyon'un kişiliğinin daha karanlık yönlerini de araştırıyor. Film, Napolyon'un hırsı, kibir ve iktidar hırsı gibi özelliklerini gösteriyor.

Film, Joaquin Phoenix'in etkileyici performansı ve görkemli görselleriyle öne çıkıyor. Film, Napolyon'un hayatını ve kişiliğini derinlemesine araştırıyor. Filmin artılarından biri, Joaquin Phoenix'in etkileyici performansı. Phoenix, Napolyon'un karizma, hırs ve liderlik becerilerini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Filmin diğer oyuncuları da başarılı performanslar sergiliyor.

Filmin bir diğer artısı da görselliği. Filmin savaş sahneleri, özellikle etkileyici. Scott, Napolyon'un askeri dehasını ve savaş alanındaki başarılarını gözler önüne seriyor. Filmin en önemli artılarından biri de, Napolyon'un hayatını ve kişiliğini derinlemesine araştırması. Film, Napolyon'un hem olumlu hem de olumsuz yönlerini gösteriyor. Filmin tek eksisi, biraz uzun ve yavaş ilerlemesi. Filmin süresi 2,5 saat ve bazı sahneler biraz yavaş ilerleyebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben bu filmi pek beğenemedim. Ridley Scott daha önce çektiği Kingdom of Heaven filminde de bazı olayları çarpıtmıştı. Ama bu bir film, hadi bunu es geçelim.

Napoleon filminde de yine bazı olaylar çarpıtıldı ama biraz aşırıya kaçıldı. Bir kere Joaquin Phoenix bu karaktere pek yakışmadı. Napoleon aşırı karamsar, depresif gösterildi. Zaten karakterin genel hâli bu intibayı uyandırıyordu.

Savaş sahneleri güzeldi ama resmen İngiliz propagandası yapılmış. Koalisyon savaşlarında Napoleon'un İngilizleri tokatladığı olaylara yer verilmeyip mağlup olduğu savaş sahnesini göstermekle yetindiler. Keza Petesburg'a giderlerken nasıl geri dönmek zorunda kaldıkları da gösterilmedi. Oysa bu Napoleon'un iktidardan düşmesinin en büyük nedeniydi, hâliyle buna yer verilmeliydi.

Napoleon'un aşk ve seks hayatı ön plandaydı. Bir yandan aşk hayatı acıklı bir biçimde işlenmiş ama bana kalırsa bunu da pek başaramadılar.

Onun dışında olayların geçiş süreçleri çok hızlı. Sanki birkaç perdede izlenen tiyatro gibi tat verdi. Olaylar birbirinin ardını hızla takip etti. Bu da sürükleyiciliği ciddi anlamda bozdu.

Tarih merakınız varsa film ilginizi çekebilir ama yoksa sizi sıkacaktır. Şahsen Kingdom of Heaven açık ara daha iyi bir filmdi.

@maethril, her filmin iyi kötü eksik tarafı olabilir. Önemli olan, film yapımcısının bundan ders çıkarıp sonraki filmlerinde aynı hatayı tekrarlamamasıdır. Film benim de ilgimi çekti diyebilirim. İzlerim muhtemelen

Ben beğenemedim en büyük sebebi çok hızlı geldi ve gereksiz bazı yerleri gösteriyor gibiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…