Narkoz sonrası nasıl uyandırılıyor?

Boğaza doğru bir şey sokuyorlar o ne gerçekten çıldırıyorum. YouTube'da da baktım. Yutkunurken sıkıntılar çeker miyim? O boru kıtlak borusuna kadar mı gidiyor?

Allah Allah

Ha bu arada, Narkozu yedikten sonra yavaştan üşüyorsun, ameliyathanede soğuk olduğu için Nokia 3310 gibi titreyebilirsin.
Evet onu neredeyse gitmesem de biliyorum. Sanki morga götürüyorlarmış gibi.

O tarz şeyler korkutuyor etkisi çift görme falan

Narkozdan korkma, 10'dan geriye sayıyorsun ve bir noktada farkına bile varmadan bayılıyorsun.

Bu normal bir uyku gibi olmuyor, resmen seni kapatıp açıyorlar. Aradaki hiçbir şeyi hatırlamıyorsun. Etkisi geçince konuşmaya falan başlayabilirsin ama o sırada bile baygın oluyorsun.

Sonra bir anda bilincin yerine geliyor, hiç bayılmadığını sanarak kalkıp yürüyerek gidiyorsun. Tabii yürüme kısmı ameliyata göre değişir.

O tarz şeyler korkutuyor etkisi çift görme falan
Korkutmasın hocam, o an hâlâ narkoz etkisinde olacağınız için çift gördüğünüzü bile anlamayacaksınız. Ayıldıktan sonra "Aa, narkozluyken çift görmüştüm" diye hatırlayacaksınız sadece.
Ha bir de, bayağı üşüyeceksiniz. O ortam çok soğuk oluyor.

Ayrıca sigara hiç kullanmam genelde ama 2021 sonlarında halam oğulunun mağazasında akınsoft depo barkod işliyordum. Fakat o zamanlar içiyordum. Yani 2021 sonları kasım ayları falan. Ondan bu yana kadar kullanmadım. Yani hiç ama hiç. Ara sıra alköl kullandığım oldu. Ama bu öksürük rahatsız ediyor beni. O da sinüzit ağzıma akıyor ondan zaten ameliyat da ondan olacağım. Bu arada henüz ameliyat demiyorlar ama sadece Baküde 1 doktor ameliyat söyledi. Ben de babamla Baküde yeni 5 doktor bulduk. Uzman doktorlar. Bu doktorlardan her hangi biri söylerse, mecburum.

Narkoz verince yavaştan başın dönmeye başlıyor, doktor soruyor zaten. Ondan sonra bir anda uyuyorsun. Uyandırırken sana sesleniyorlar duyuyor musun beni falan diye. Uyandıktan sonra kusma olabilir, bende oldu çünkü. Kan bile çıkabiliyor narkozu o şekilde atabilirsin, korkma. Kendine gelmen biraz sürüyor. Gözünün önünü göremeyebiliyorsun, çok halsiz ve uykulu oluyorsun. Korkulacak bir durum yok, için rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…