Nas cihazını muhasebe uygulaması ile kullanmak

Takkeliboys

Hectopat
Öncelikle merhaba, lojistik sektöründe çalışıyoruz ve birtakım uygulamalar yüzünden muhasebe departmanımızın kullandığı mikro muhasebe uygulamasını kullanmamız gereken zamanlar oluyor. VPN tünelleme ile çalışıyoruz ve uzaktaki bilgisayarlara bağlanıyoruz ancak, VPN internet hızımızı ciddi ölçüde kısıtlıyor. 2-3mbit/s gibi hızlar ile işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Bunun için ise VPN kullanıyoruz ancak sonuç belirttiğim gibi. 10 cihaza kadar ortak kullanabileceğimiz bir nas sunucusu hangi niteliklerde olmalıdır ve bahsettiğim mikro muhasebe yazılımını uzaktaki departmanımız ile daha verimli bir şekilde çalışabilecek ve ortak paylaşımlı Excel dosyalarını çakışmadan kullanabileceğimiz bir nas sistemi kurmak maliyet kalemini de göze alarak mümkün müdür? Nas cihazı bizim bu ihtiyacımızı karşılayabilir mi?
Teşekkürler.

Yapacağınız işi anlamadım, ama benzer bir şey yapıyorum sanırım.

NAS bir veri depolama sistemi. Eşzamanlı erişim sağlar, ama iki kişi erişiyorken sorun olur. Veri bozulur.

Faturalar, Excel dosyaları ve sözleşmeleri paylaşımlı Google Drive klasöründe tutuyorum. Sizin ihtiyacınızı karşılar mı?

Aynı dosyayı 10 kişi düzenleyebilirsiniz de. Kimin nereyi düzenlediği canlı olarak herkeste gözükür. Tabii, Microsoft Excel'i bırakıp Google Sheets kullanmalısınız bunun için.

Yine de Google Drive sürümlendirme sistemiyle çalışıyor. Eski kayıtlara erişilebilir.

Excel için aynı şeyi OneDrive ile de yapabilirsiniz. Orada Excel altyapısı var. Ancak ticari kullanmımda Office 365 isteyebilir.

Merhaba,
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Şu an ortak işlediğimiz LAN aracılığıyla kullandığımız bir server sistemi var ve dosyayı paylaşımlı olarak kullanıyoruz. Yani bir alana yazan biri işi bitince kaydediyor o alan doluyor ve sonraki kişi kaydettiği an sadece kaydeden kişinin kaydettiği bölme değişiyor diğer bölmeler sonradan işlense bile eski dosyayı kaydetmiyor. O alanda sorunumuz yok ama NAS ile bunu da toparlayabilir miyiz diye düşünmüştüm. Ama o pek sorun değil, asıl sorun muhasebe uygulamasına uzaktan VPN ile bağlanmanın sorunlu olması. Muhasebe departmanı uzakta ve oradaki çalışanların bilgisayarına veri girmek için bağlanıyoruz. Yapmak istediğimiz şey için şöyle bir örnek vereyim.
Örneğin ben X uygulamasını kullanıyorum ama bu X uygulaması veritabanında farklı dosyaları barındırıyor ve bu dosyalar çevrimdışı kaydediliyor yani bağımsız aynı bir oyun Save'i gibi düşünün. Ben o oyunu 5 farklı bilgisayardan oynamak ama her şeyi aynı anda kaydedebilmek ve bütün gelişmeleri çakışmadan tek bir Save'de toplamak istiyorum. Şu anda muhasebe bilgisayarlarımıza uzaktan VPN bağlantısı ile erişebiliyoruz yani bildiğiniz TeamViewer gibi ama korumalı, bu da internetin yavaşlamasına neden oluyor. Umarım anlaşılabilir yazabilmişimdir.
Tekrardan çabalarınız için teşekkürler.

+Konu Güncel.

+Güncel

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…