Nas sistemler nasıl kurulmalı?

breax

Kilopat
Herkese iyi sosyaller. Ofisim için bir nas sistemi kurmak istiyorum. Yaklaşık 10 cihazdan bağlantı kurulacak. Dosyalarımı sunucu içerisindeki bir HDD de tutmak ve aynı zamanda farklı bir HDD'ye yedeğini almak istiyorum. Bu konu hakkında birkaç sorum olacak.
1- bu sunucu üzerinden dosyalarımda çalışma yapabilir miyim? Mesela PSD dosyasını bilgisayarıma indirmeden kendi bilgisayarım ile direkt sunucu üzerinde işlem yapabilir miyim? 1 adet proxmox server üzerinden 3 adet vm kullanıyorum bu bilgisayarlar için de bu işlemleri yapabilir miyim?

2- ofisimde zyxsel GS1100 model Switch kullanıyorum. CAT kablolarının kalitesini vs bilmiyorum Ethernet altyapım istediğim şeyler için yeterli olacak mı, nasıl test edebilirim?

3- nas için kendim sistem mi toplamalıyım, yoksa hazır nas sunucularını mı tercih etmeliyim? Avanataj ve dezavantajları nedir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3- nas için kendim sistem mi toplamalıyım, yoksa hazır nas sunucularını mı tercih etmeliyim? Avanataj ve dezavantajları nedir?

Ben olsam AliExpress'den ucuzundan çok SATA girişli, ECC destekli X99 anakart ve Xeon bir işlemci alıp işi ucuza kapatırdım. Power suplyy olarak 0dB özellikli 80+ Gold çekerdim yanına.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben olsam AliExpress'den ucuzundan çok SATA girişli, ECC destekli X99 anakart ve Xeon bir işlemci alıp işi ucuza kapatırdım. Power suplyy olarak 0dB özellikli 80+ Gold çekerdim yanına.

Bu videoyu çok detaylı bi şekilde inceledim benim de aklıma yatan çok sata girişli bi anakart alıp kendi sunucumu kurmak. Ancak trueNas istediğim şeyleri yapıyor mu veya yapabilecek bir işletim sistemi bulabilir miyim onu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı