NAS Üzerinde ZFS Kullanmak

m b unal

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

GB anakart ile hackintosh kulanıyorum. Brew ile minidlna kurdum. Filmleri smart TV'den izleyebiliyorum fakat 2 TB'lik HDD doldu. Şimdi 8 TB'lik bi NAS HDD alayım diyorum fakat format atarken HFS+ mı yoksa NTFS mi yoksa ZFS mi kullansam karar veremedim. ZFS'nin veri bütünlüğü, sağlamlığı, koruması çok üstün diye anladım internetten okuduklarıma göre.

Tavsiyede bulunabilecek var mı?

(Freenas veya nas4free gibi ikinci bir makine kurmak istemiyorum. Zaten ev yeterince kalabalık. Olan da bir şeyler yapmam lazım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ZFS'in göze almanız gereken bedeli sonradan VDEV'e disk eklenemiyor olması. Birçok RAID çözümü çevrim içi kapasite genişletmeye olanak sağlasa da ZFS'de bunu yapmak için VDEV altındaki her bir diski yüksek kapasiteli diskler ile değiştirmeli ya da ek bir VDEV oluşturmalısınız ki RAIDZ konfigürasyonunda bu en az 3 disk gerektirdiğinden oldukça maliyetli olur. Bunun için ihtiyacınızı baştan belirlemeli ve kapasiteyi baştan ayarlamalısınız.

Tabii ben buna ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. ZFS, kendi NAS sistemini kurmak isteyen meraklı ev kullanıcıları için şu an bir hobi ve kullanım alanı, daha çok kurumsal ve büyük verilerle uğraşan kullanıcıları kapsıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı