Ev kullanımı için Raidbox'a ihtiyacım olacak. USB 3.0 üzerinden sisteme bağlayarak iki farklı diski (4+4 TB) bağlayarak kullanabileceğim kutulara bakmaktayım. Dark storex. R20 Dual raidbox 2X bunlardan biri. Benim sorum bu tip USB üzerinden veri aktarımı destekli RAID boxların artı olarak nas özellikli versiyonları da var mıdır? Nas kutularında USB portu sadece takılan diskin içeri kopyalanmasında kullanılmakta. Modem üzerinden baglanarak da disk ağda gosterilebilinir belki ama hotswaplı ve RAID+nas özellikli bir Raidbox söz konusu mudur? Böyle bir box varsa marka tavsiyeniz nedir?
NAS kullanımı için Qnap veya Synology markalarından hangisini önerirsiniz ?
Qnap üzerinde bazı modellerinde hdmi çıkışı olduğunu gördüm, daha önce bu şekilde kullanan biri olduysa birkaç yorumda bulunabilir mi ?
Qnap'in TS-251+ modelinde USB'takılan diskin içeri veya dışarı aktarılabileceği yazıyor ama klasik harici diskler gibi USB'den veri aktarımı yapılabilir mi bilmiyorum.
QNAP designs and delivers high-quality network attached storage (NAS) and professional network video recorder (NVR) solutions to users from home, SOHO to small, medium businesses.
www.qnap.com
The front panel USB 3.0 port on the TS-251+ features a one-touch-copy function for you to instantly back up data on external drives to the TS-251+ with just one click, or alternatively to back up data from the TS-251+ to external drives.