NASA Çalışanları, Mars Aracını Evlerinden Kontrol Ediyor

Alıntınızda keşfetsek yerine eşfetsek yazıyor isterseniz bakın.
Alıntı yaparken k harfi alıntılanmamış o yüzden öyle olmuş. Ben de bana kendi yorumunda eşfetsek yazıyor dedin diye anladım bakıyorum mesajıma yazım yanlışı yok.

Nasıl bağlanıyorlar? Yani sinyaller taa Mars'tan buraya, evlerine nasıl ulaşıyor?
Radyo dalgaları sayesinde iletişim kuruyorlar. Bu radyo dalgalarını almak ve göndermek için büyük antenler gerekli.

@BERWAR Mars ve Ay'a koloni kurup madenciliği o üslerde yapıp uzay araçlarıyla dünyaya nakil edecekler. Yaşama el verişli ortam bulmadan koloniyi büyütecek teknolojiye sahip değiliz dünyayı tamamen terk etmek şu an için imkansız.

@Random.Person Şimdiki uzay araçları diğer yerlerden maden getirmek için yetersiz. Oraya gönderilen araçlarda maden getirme araçları değil. Araştırma ve inceleme yapmak için gönderilmiş vasıtalar. İlerleyen dönemlerde belki olabilir ama şimdilik böyle değil. İnsanlığın madenden çok yaşanılabilir bir yer bulması gerekiyor. Titan, Enceladus, Europa öne çıkan uydular, bu yerlerde canlılar var olabilir. Canlıların var olması bizim buralarda yaşayabileceğimiz anlamına da gelmiyor. Mars içinde aynı şeyler geçerli, Mars'ta elimizi kolumuzu sallayarak gezemeyiz.

Şu anda tekrar kullanılabilir roketler üzerinde çalışıyorlar bunları yakında kargo aracı haline geliştireceklerdir. Maalesef uydulara göç etmek şu an için imkansız çünkü ışık yılı mesafeleri hızlı seyahat edebileceğimiz bir teknoloji yok ve vücut dondurma muhabbeti gerçekleşmedi. Yaşam döngüsünü taklit edecek Ark yapmakta imkansız gibi.

Evet maalesef öyle. Bahsettiğim uydular çok uzak değil, uzay araçları 6-7 yıl içinde gidebiliyor oralara. Ark konusuna katılıyorum sana. Vücut dondurma işlemi için konuşmak daha erken gibi bana göre, bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde vücudu dondurulmuş kişiler mevcut. İlerisi için umut vaat eden bir gelişme olabilir belki. Uzay araçları konusunda çok ilerlememiz gerekiyor. Mevcut araçlarla ışık hızında gitsek bile Samanyolu galaksisinden çıkmamız 100-200 bin yılı bulur. Warp motoru gibi bir teknolojik gelişme olması lazım ya da ışınlanma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…