@BERWAR Şu an için en iyi senaryo Mars ve Ay'a koloni kurup asteroit madenciliği yapmak. Zaten Ark'ı yapsalar bile şu anki parayı ver yerin hazır muhabbetinde dünyadaki nüfusun en fazla %2'si başka bir gezegene göç edebilecek. Dünya'yı terk etmek imkansız bence.
Şimdilik için öyle. Eğer diğer gezegenlerde yaşanılabilir yerler keşfedersek dünyadan gitmemiz mutlaka gerekiyor insan nesli için, kısa bir süre içerisinde elbette böyle bir şey söz konusu değil. 2100 yılına kadar bile dünyanın sapasağlam kalması çok zor gibi, bu şekilde dünyaya zarar verirsek sonumuz yaklaşıyor demektir. Mercan resifleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya, küresel ısınma ve ozon delinmesi gibi çok büyük sorunlarla karşı karşıya dünya. Mercan resifleri diye önemsiz görme, bunlar dünyanın sıcaklığını dengeleyen yapılar, oksijen üretirler, karbondioksiti de emerler. Dünyadaki oksijenin %80'i mercan resifleri tarafından üretiliyor. Bunlar yok olursa okyanuslarda hayat biter, bununla sınırlı kalmaz, kara canlıları da hayatını kaybeder. Dünya kritik eşiği açtı çok sıkı önlemler almak gerekiyor. Küresel ısınma ve ozon delinmesinin yaratacağı sorunlardan bahsetmedim bile dünyanın ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu anlamak şart.
@BERWAR Mercan resifini geç bir karıncanın bile bütün sistem için önemi var. Şu anda insanların tanrısı para olduğu için dünyayı kurtarma imkanı varsa bile yapmazlar. Dediğim gibi elbet bir yerlerde keşfedilmemiş insanlığın içinden geçmesi için bekleyen bir gezegen var ancak oraya sadece tanrıya sahip olanlar gidebilecek yani dünya nüfusunu kayıpsız kaydırmak imkansız.