Nasıl 10 parmak yazı yazılır?

Alper Güngör

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600x, Gainward 2060 ghost oc, GSkill TridentZ RGB 8X2 3200mhz, MSI A320m-a pro, Jamesdonkey 240gb sata SSD, WD 1TB 7200RPM
Çocukluktan beri sol elimin tamamını sağ elimin sadece işaret parmağını kullanıyorum. Bu şekilde dakikada en fazla 80 kelimeye çıkabildim yavaş yavaş tüm parmakları kullanmayı deniyorum ve çok hata yapıyorum. Kullanmadığım parmaklarımla hangi harf olduğunu hissedemiyorum.

Eğitimler var, bak.

10 parmak 10 parmağı kullanmak değil, 10 parmağı verimli şekilde kullanmak. Tahminimce eğitim almamış çoğu kişi benim gibi 6-7 parmağını kullanıyordur ve çoğu yanlış yerdedir. Sıfırdan öğrenilmesi gereken bir şey. Araya birkaç tuşa basması için birkaç parmak daha eklemek pek bir şey yapmaz.
Yazma hızınız parmak sayınızla direkt bağlantılı değil. Yanlış kullanılan 7 parmak ile 100 kelimeyi zorlanmadan geçiyorum.

Sol elinizin tamamını ve sağ elinizin sadece işaret parmağını kullanıyorsanız muhtemelen sol parmaklarınız çok yanlış yerlere basıyor.

Eğitimler var, bak.

10 parmak 10 parmağı kullanmak değil, 10 parmağı verimli şekilde kullanmak. Tahminimce eğitim almamış çoğu kişi benim gibi 6-7 parmağını kullanıyordur ve çoğu yanlış yerdedir. Sıfırdan öğrenilmesi gereken bir şey. Araya birkaç tuşa basması için birkaç parmak daha eklemek pek bir şey yapmaz.
Yazma hızınız parmak sayınızla direkt bağlantılı değil. Yanlış kullanılan 7 parmak ile 100 kelimeyi zorlanmadan geçiyorum.

Sol elinizin tamamını ve sağ elinizin sadece işaret parmağını kullanıyorsanız muhtemelen sol parmaklarınız çok yanlış yerlere basıyor.

Evet birkaç video izledim yanlış yerlere basıyormuşum bunu da oyun oynayarak klavyeyi öğrenmeme bağlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı