Aslında gündelik hayatta fazla kekelemiyorum genelde nadiren oluyor. Fakat mikrofon başına geçtiğimde işler değişiyor. YouTube'da müzik prodüksiyonu ile ilgili eğitim videoları hazırlamaya başladım. Ayrıca 4 senedir söz yazarlığı ve rap işleriyle az çok uğraşıyorum, yani belki de yüzlerce kez mikrofona bir şeyler anlattım ama hala durum aynı.
Gündelik hayatta akıcı konuşamıyorum, bir konuyu ve kelimeyi abartılı seviyede fazla uzatıyorum bu yüzden her muhabbetimde karşımdaki kişi dinlemeyi kesiyor. Kekeme gibi olaylar nadiren oluyor, ayrıca muhabbetim sarmıyor veya konuşmak için fazla kelime ve konu bulamıyorum. Mikrofon başında ise daha da berbatım. Hani evrensel bir podcast sıralaması olsa en sonuncu ben olurdum. Burada yazdıklarımı akıcı olarak yazsam da konuşurken bu olmuyor maalesef. Size bahsettiğim gibi, eğitim videomu seslendirirken sadece 3 dakikalık ses için toplam 10 dakika boyunca afalladım. Fark ettim ki bazen bir kelimeyi 5 defadan fazla kekeliyorum, konuşurken ağzım sulanıyor ve daha zorlaştırıyor. Diksiyonum da berbat zaten. Bunu nasıl çözebilirim? Ücretli veya ücretsiz bir eğitimi var mı? Alıştırmaları var mı? Ne kadar sürede düzelir bu?