Nasıl arkadaş edinilir?

Thunder08

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar, bugün liseden mezun oldum. 9. sınıfın 2. dönemi ve 10. sınıfın sonuna kadar lise hayatım çok da güzel olmasa da yine iyiydi. 11/12. sınıf hayatım ise berbat geçti. Arkadaşlarım farklı bölümlere gitti, okulu bıraktı. Bu süreçte de en yakın arkadaşlarım benimle samimiyetini kesti. Son 1 ay neredeyse hiç teneffüse çıkmadım, hep telefonla oynadım. Okul dışı da arkadaşlarım çok kısıtlı. Samimi olup sürekli buluştuğum en fazla 3 arkadaşım var. Sorun neyde anlamıyorum. Saygılıyım, espri anlayışım var, hoşlanılmayan konularda dalga geçmem, gerekli yerde şaka yaparım gerektiğinde yapmam. Sırf saf bir çocuk olduğum için mi kaybediyorum? Gerçekten bu hayatı anlamak zor. Sizin bana tavsiyeniz nelerdir? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
tavsiyem benim yaptığım gibi dışarıdan tanımadığın insanlarla sohbet başlatman mesela kahve içmeye gidip orada gördüğün bir kızla tanışmaya çalışabilrisin ve emin ol hiçbir şey kaybetmezsin 1 kere red edilirsen üzülme elbet konuşup samimi olacağın insanlar olacaktır.

Kanka daha genç adamsın hobilerin olsun mesela bir spor kursuna yazıl oradan yeni arkadaşlar edin. Şuan ki samimi olduğun arkadaşlarınla da görüş kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sen sana iyi gelen insanlarla takıl.

Bunları düşünerek kafanı meşgul edeceğine genç kardeşim kendine uğraşlar bul. Spor olur , müzik olur , sanat olur. Bu çok saçma bir konu başlığı olmuş. Bunun için bir de üzülüyorsan ki öyle gözüküyor çok vahim bir durum. Özgüven eksikliğin olduğu belli bunu soran bir kişi de zaten o vardır. Sevdiğin bir uğraş bulduğun zaman o uğraştan aynı şekilde senin gibi zevk alan insanlar da yanında olacağı için sosyalleşmen arkadaş edinmen çok daha kolay olacak. Ben 38 yaşındayım benim çevremde işlerim gereği de çok insan var her gün belki 20-30 farklı insanla muhatap oluyoruz ama kaç tanesi ile birlikte vakit geçiyoruz diye sorarsan 1 ya da 2 derim. Saflık iyi bir şeydir insanın kalbinde fesat olmaması lazım ama saflık ile tek taraflı çabayı da karıştırmamak gerekir. Arkadaşlık = karşılıklı saygı. Daha yaşın genç bunları düşünüyor olman normal. Sosyal medyadaki paylaşımları görüp belki de canını sıkıyorsun ama sosyal medya bir hayal ürünü gerçek dünya evinin kapısından dışarı çıkınca başlıyor. Sanıyormusun ki sosyal medya da mutlu mesut gördüğün insanlar evinin içinde nasıl. Gerçi bu yaşlarda çok da kabahat bulmamak lazım çünkü çoğu öğrenci oluyor ailesinden geçiniyor hayatta zorluk görmediği için bir uğraşı amacı da olmadığı için ne yapacak tabi boş boş dışarı çıkacak kafeye restorana varsa diskoya gidecek. Sen de bu yanılgıya düşme bir farkın olsun arkadaşlarınla vakit geçirmek zorunda değilsin ben 3 kez bireysel bir aktivite yapıyorsam 1 kez toplu aktivite yaparım tabi bizim işimiz şu bu derken fazla vakit zaten olmuyor orası da ayrı ama sana diyeceğim oğlum kendine uğraş bul spor yap al bir top basket sahasına git akşamları yanına al bir soğuk meşrubat bir şey kafanı dağıt kendini yetiştir geliştir. Unutma kaliteli bir insan olunca kaliteli insanların odağında olacaksın. Kaliteli arkadaşlıklar kaliteli vakit geçirilen ortamlarda kurulur çünkü herkesin bir amacı hedefi vardır. Haydi hayırlı günler diliyorum.

Bunları düşünerek kafanı meşgul edeceğine genç kardeşim kendine uğraşlar bul. Spor olur, müzik olur, sanat olur. Bu çok saçma bir konu başlığı olmuş. Bunun için bir de üzülüyorsan ki öyle gözüküyor çok vahim bir durum. Öz güven eksikliğin olduğu belli bunu soran bir kişi de zaten o vardır. Sevdiğin bir uğraş bulduğun zaman o uğraştan aynı şekilde senin gibi zevk alan insanlar da yanında olacağı için sosyalleşmen arkadaş edinmen çok daha kolay olacak. Ben 38 yaşındayım benim çevremde işlerim gereği de çok insan var her gün belki 20-30 farklı insanla muhatap oluyoruz ama kaç tanesi ile birlikte vakit geçiyoruz diye sorarsan 1 ya da 2 derim. Saflık iyi bir şeydir insanın kalbinde fesat olmaması lazım ama saflık ile tek taraflı çabayı da karıştırmamak gerekir. Arkadaşlık = karşılıklı saygı. Daha yaşın genç bunları düşünüyor olman normal. Sosyal medyadaki paylaşımları görüp belki de canını sıkıyorsun ama sosyal medya bir hayal ürünü gerçek dünya evinin kapısından dışarı çıkınca başlıyor. Sanıyor musun ki sosyal medya da mutlu mesut gördüğün insanlar evinin içinde nasıl. Gerçi bu yaşlarda çok da kabahat bulmamak lazım çünkü çoğu öğrenci oluyor ailesinden geçiniyor hayatta zorluk görmediği için bir uğraşı amacı da olmadığı için ne yapacak tabii boş boş dışarı çıkacak kafeye restorana varsa diskoya gidecek. Sen de bu yanılgıya düşme bir farkın olsun arkadaşlarınla vakit geçirmek zorunda değilsin ben 3 kez bireysel bir aktivite yapıyorsam 1 kez toplu aktivite yaparım tabii bizim işimiz şu bu derken fazla vakit zaten olmuyor orası da ayrı ama sana diyeceğim oğlum kendine uğraş bul spor yap al bir top basket sahasına git akşamları yanına al bir soğuk meşrubat bir şey kafanı dağıt kendini yetiştir geliştir. Unutma kaliteli bir insan olunca kaliteli insanların odağında olacaksın. Kaliteli arkadaşlıklar kaliteli vakit geçirilen ortamlarda kurulur çünkü herkesin bir amacı hedefi vardır. Haydi hayırlı günler diliyorum.

Yanıtın için çok teşekkürler abi, detaylı okudum ve gerçekten çok haklısın. Resmen beni görüp yazmış gibisin. Tavsiyelerin için sağ ol dikkate alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı